Miért bukott meg Jakab Péter?

2022. július 15. 16:42

Mert nem elég Orbán Viktort gyalázni, a népieskedésnél több kell.

2022. július 15. 16:42
null
Nagy Attila Tibor
Nagy Attila Tibor
Facebook

„A népieskedő, leegyszerűsített szövegelés hozta ugyan a lájkokat, de kevésbé hozta a szavazatokat. Jakab félreértette Facebook-videóinak nézettségét: a milliós nézettségbe a fideszes szavazók is beletartoztak, vagy akár a DK-sok is, akiknek ugyan tetszett Orbánék kemény támadása, de ettől még nem lettek jobbikos szavazók.

Jakabot nem érdekelték a szakpolitikai részletek,pedig ezekből tevődik össze Magyarország helyzete. Ezeknek a részleteknek az ismerete nélkül nem tud egy politikus komoly kihívóvá válni, ezt már a vártnál rosszabb előválasztási teljesítmény is jelezte. Az igazi baj persze az volt, hogy a Jobbik rossz alkut kötött a DK-val: egyrészt a párt hitelessége tovább csorbult az egykori ősellenséggel (értsd: Gyurcsányékkal)  való összefogás miatt, másrészt az előválasztási visszalépések következtében a jobbikos jelölteknek a nehezebben nyerhető vidéki választókerületek jutottak, amelyekből a párt április 3-án egyet sem tudott megszerezni. A következmény: a Jobbik történetének eddigi leggyengébb országgyűlési választási szereplését nyújtotta. Nem mintha ezért kizárólag Jakab lenne a felelős, hiszen a párt alapszabálya értelmében a főbb kérdéseket – jelöltállítást – a párt illetékes testületeinek is meg kellett vitatniuk. A legfőbb felelősség azonban természetesen az első számú vezetőé, Jakab Péteré.

Mégis újraválasztotta a kongresszus a választások után Jakab Pétert, aki alig mutatott bűnbánatot a rossz szereplés miatt. Az ellene kitört lázadás közvetlen kiváltó oka az volt, hogy két ismeretlen jobbikos politikus jutott be a parlamentbe, akiknek mandátumára több elnökségi tag is ácsingózott, ám mivel ezek az új képviselők még nem mondtak le, ezért ezt a két mandátumot nem lehetett odaadni másnak.

Molnár Enikő személye is borzolta a párton belüli kedélyeket. Általánosságban elmondható:  nem tesz jót egy szervezet élén lévő vezető tekintélyének, ha ő a szeretőjét előtérbe tolja, méghozzá úgy, hogy a szervezet tagsága és meghatározó emberei nincsenek meggyőződve a szerető kiemelkedő képességeiről. Hogy pontosan milyen magánéleti kapcsolat volt Molnár Enikő és Jakab között, nem tisztem firtatni (megtették ezt mások amúgy is), ám az ezzel kapcsolatos híresztelések nem tettek jót Jakab tekintélyének.

Az új elnök nem akart komoly riválist, így kérésére ma a Jobbik frakciója leváltotta Jakab Péter frakcióvezetőt, aki tovább csúszik a ranglétrán - lefele. Vélhetően a volt pártelnök távozik a pártból és a frakcióból, ez esetben folytatódhat a Jobbik szappanoperája. Pénz, hatalom, szex, szerető adott ehhez.

Most már csak érdemi politikai munka kellene.”

Kapcsolódó

A frakcióvezetést is elvette Jakab Pétertől a Jobbik
Újabb pozíciót bukott Jakab Péter. Bővebben is érdekel...

Újabb pozíciót bukott Jakab Péter.

Nyitókép: MTI

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tidal_wave
2022. július 18. 01:01
Jakab a rendszerváltoztatás kezdete óta a legundorítóbb politikus. Hányinger.
madárinfluencer
2022. július 16. 20:46
Valószínűleg azért bukott meg Peti bohóc, mert perverz, a mamuszt nem a lábára, hanem a farkára húzta.
Innogreen23
2022. július 16. 16:47
Mindenki látja, tudja. Egy egyszerű megélhetési politikus féreg. Mind az összes ellenzéki "politikus". Végre a helyére kerül. A szemetesbe. Lassan követi majd a többi görény is.
csulak
2022. július 16. 12:29
kit erdekel a krumplis Parizeus?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!