Miért fütyülik ki a magyarok a térdelést?

2022. június 05. 15:17

Ne, ne hozzátok be a stadionjainkba a problémáitokat és az azokra adott megoldásaitokat!

2022. június 05. 15:17
null
Szabados Ádám
Divinity

„Akkor miért fütyülnek a magyarok, amikor elindul a rituális térdelés? Mi zavarja ezt a kis népet ebben a fajgyűlölet elleni gesztusban? Talán segít kívülállóknak is a megértésben, ha ízlelgetjük, amit a tegnapi angol-magyar után az angolok szövetségi kapitánya, Gareth Southgate mondott. Szerinte érthetetlen, hogy miért tiltakoznak a magyar szurkolók a térdelés ellen, hiszen »mi nevelni próbálunk vele, azért csináljuk« (»we do it to try to educate«).

Wow. Southgate valószínűleg nem is sejti, mennyire rossz ez a mondat, különben nem mondta volna. Nos, a magyaroknak pontosan ezzel van a gondja. Hogy nevelni akarják őket. Hogy kívülről akarnak rájuk erőltetni megint egy ideológiát – szivárványos karszalagostul, térdelésestül, genderőrületestül, béelemestül, kritikai-elméletestül. A magyarok ezekből az ideológiai hódításokból mindig rosszul jöttek ki – akkor is, ha behódoltak, akkor is, ha nem.

Ezért egész egyszerűen idegesíti őket az ilyesmi.

A magyar elutasítás ösztönös: »Ne, ne hozzátok be a stadionjainkba a problémáitokat és az azokra adott megoldásaitokat! Minket ez nem érint és nem érdekel. A nevelési szándékotok meg irritáló birodalmi gőg. Ha nevelni próbáltok, az bennünket provokál, és minél inkább teszitek, annál jobban. Mi ilyenkor bekeményedünk és büszkék leszünk. Ha megbélyegeztek és megszégyenítetek, mi magunk fogjuk nyomtatni hozzá a bélyegeket. Ha emiatt büntettek, mert szerintetek rasszisták és nevelhetetlenek vagyunk, akkor mi gyerekekkel töltjük tele a stadionokat és ők fognak helyettünk fütyülni. Ha őket is kitiltjátok, akkor a kövek maradnak állva!«”

Fotó: Trenka Attila

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 176 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szuper
2022. június 07. 10:01
Szerintem nem kellene összekeverni a sportot a politikával! Ajánlanám kedves angol barátainknak, hogy a ratyi ideológiájukat az általuk millió számra leölt és megnyomorított gyarmati népek előtt gyakorolják! Magyarország erre nem kíváncsi! Én meg már azt hittem, hogy szólásszabadság van!? :-)))))))))))
Káj-Ármin
2022. június 06. 22:12
A magyar gyerekek nagyon tisztességesen, állva csendben végig hallgatták a két himnuszt (a mienket sokan énekelték is), ahogy illik! ERRE például a vemblis csürhe évtizedek óta képtelen, talán ha Southgate úr átnevelné őket is...
GéKI
2022. június 06. 17:43
"Nem erkölcsi kötelesség és megható gesztus letérdelni a mérkőzés előtt, nem erkölcsi kötelesség és megható gesztus fölállni a Nélküledre." Valóban...én úgy tudom, hogy még egyetlen egy meccsen sem kértük senkitől, hogy némán hallgassa végig ... az ami nekünk fontos - az nekünk fontos - és nem másnak. Ez alól a nemzetközi szokások szerit egyetlen kivétel van a "himnusz"... azt illek tistelettel meghallgatni... semmi mást! Úgy hallottam, hogy ezt a tiszteletet a magyar gyerekek megdták... a térdeplés az semmiféle tiszteletet nem érdemel... az az angolok magánügye...! semmiféle nemzetközi szokásjog nem írja elő a tiszteletét...! - ha komolyan gondolnák ezt a térdeplősdit - akkor csendben elfogadták volna a kritikát... ! és nem kezdenek el fiatalkorúakat mocskolni. Annél kevés aljasabb dolgot tudok elképzelni, mint gyerekeket vegzálni - mégha tényleg fütyögtek akkor sem... ! ( Legközelebb majd tán fel is pofozzák őket...? )
orygabor
2022. június 06. 15:32
A saját szurkolóikat neveljék meg, állatként viselkednek mindenhol.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik