Célkeresztben a KATA

2022. június 08. 15:05

Nem „kiigazítást” kell tenni, hanem felelős döntéseket kell végre hozni.

2022. június 08. 15:05
null
Potocskáné Kőrösi Anita
Facebook

„Én mindig maximálisan kiálltam a gazdaság fehérítése mellett, minden olyan szabályozást támogatok, ami erre irányul. De általánosítani minden KATA adóalanyra és kollektíven »büntetni« egyrészt felelőtlenség, másrészt az adózókban bizalmatlanságot szül.

A szabályok be nem tartásának felügyelő szerve ugyanis a NAV. Az adóhatóság az online számlázás és online pénztárgépek bevezetése óta mindent lát – szó szerint mindent, így feltérképezni a bújtatott munkaviszonyokat, a visszaéléseket csupán egy softver kérdése lenne. De ahelyett, hogy a notórius trükközőket kiszednék a rendszerből, inkább hirtelen kormányrángatással a tisztességes kisadózókat is a bizonytalanba sodorják.

Nem kellene semmiféle »kiigazítást«, »egyeztetést« tartani az adónemről, csupán be kellene tartatni a jogszabályban leírtakat. Sajnos ezek a lépések a KATA egyik eredeti célját, a gazdaság kifehérítését felrúgják, és vállalkozók tízezreit, ha nem százezreit újra visszalökik a szürke és fekete zónába.

Határozott álláspontom, hogy a költségvetésben a választások előtti osztogatások miatt keletkezett lyukakat nem ilyen gazdaságpolitikai intézkedésekkel kellene betömni, hanem végre felelős, szakmailag alátámasztott és megalapozott döntéseket kellene hozni a Pénzügyminisztériumban.”

Fotó: Facebook / Potocskáné Kőrösi Anita

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ThuleanPerspective
2022. június 09. 06:51
Ez a nő lesz az új proli?
Paskai
2022. június 08. 23:18
A Petár ennek a kezétől esett el?
Jooee
2022. június 08. 21:44
Ez a hülye kurva akart sorállományú katonákat küldeni Ukrajnába. Annyi esze nincs, mint egy tyúknak az ólban. Szerintem jobban tenné, ha meg sem szólalna, annyira hülye.
kozmosz
2022. június 08. 21:29
A te lyukaddal törődj inkább.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!