Kocsis Máté: Bevezetjük az Európai Parlament vagyonnyilatkozati rendszerét

2022. június 22. 08:19

A Fidesz frakcióvezetője szerint a brüsszeli kettős mércét kivédendő célszerű az EP-ben használt szabályokat beépíteni.

2022. június 22. 08:19
null

Kocsis Máté arról ír Facebook-oldalán, hogy bevezetik Magyarországon az Európai Parlament vagyonnyilatkozati rendszerét, amely lényegében megegyezik a német szabályokkal is. Úgy véli, sok bírálat éri hosszú évek-évtizedek óta a magyar vagyonnyilatkozati rendszert, ezért függetlenül attól, hogy ezek megalapozottak-e vagy sem, érdemes változtatni.

Hangsúlyozza: „A Magyarországgal szembeni brüsszeli kettős mérce sajnos a mindennapjaink része, ezért mindezt kivédendő az tűnik a legcélszerűbbnek, ha az EP-ben használt szabályokat szóról-szóra beépítjük a magyar jogba.

Kocsis közölte, hogy most benyújtott javaslatuk az országgyűlési képviselőkre és a rájuk vonatkozó törvény alapján meghatározott vagyonnyilatkozat tevőkre vonatkozik, de még az idei évben minden egyéb, külön ágazati jogszabályban felsorolt vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettség alá eső személy (például polgármesterek és önkormányzati képviselők) esetében megalkotják ugyanezen szabályokat. „Ez így helyes” – szögezi le.

Kép forrása: Facebook

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2022. június 22. 11:00
Ők akarták, ők most megkapják.
olajfa1
2022. június 22. 09:54
"Amit mi "liberálisok" megtehetünk... AZT SENKI MÁS MEG NE PRÓBÉLJA! MERT AZ AKKOR FASIZMUSSÁ VÁLIK!..."
llnnhegyi
2022. június 22. 09:51
Nagyon helyes! Ismerje meg az egész ország,hogy Dobrev Klára komenista maradvány vagyona mennyi, honnét származik! Cseh Katalin vagyontükre is fontos. Milliárd Forintos sibolását látnánk!? Újhelyi Pittáról kiderülne, hogy 12 bérlakása van?
formaegy
2022. június 22. 09:41
Vagyonnyilatkozat??? Én inkább hazugságnyilatkozatnak nevezném. A törvényekben nincs annyi kiskapu, hazugságokra épülő sumákolás, mint egy vagyonnyilatkozatban. A vagyonnyilatkozat egy nagy nulla! Egy semmi! (tisztelet azoknak akik valóban becsülettel kezelik) Aki hisz ebben a vagyonnyilatkozati baromságban az nem a valóságban él.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!