Varga Judit: A nemzet határtalan

2022. június 16. 21:48

„A nemzetpolitika a magyar állam és magyar nemzet határainak eltéréséből fakad” – fogalmazott Varga Judit.

2022. június 16. 21:48
null

Csak az államnak van határa, a nemzetnek nincs – mondta Varga Judit igazságügyi miniszter a Lőrincz Csaba-díj átadása alkalmából Budapesten csütörtökön este.

A miniszter arról beszélt, hogy

a nemzetpolitika a magyar állam és magyar nemzet határainak eltéréséből fakad.

2010 óta szemléletváltás zajlott le, a kormány számos eszközzel segíti a határon túli magyar családokat, fiatalokat, vállalkozásokat, hogy identitásuk ne vesszen el, inkább erősödjön – mondta.    

Lőrincz Csaba, a díj névadója nemzetéért elkötelezett tudósként hatalmas szerepet játszott abban, hogy a határon túli magyarság fennmaradjon, virágzásnak induljon. A Lőrincz Csaba-díj azoknak a tevékenységét ismeri el, akik összekovácsolják a magyar összetartozás szellemét – közölte Varga Judit.    

Hozzátette: van még mit tenni, hisz egyelőre hiábavaló az a küzdelem, amely az őshonos európai kisebbségek védelméért zajlik az unióban. Varga Judit elmondta: az idei díjazott, Tárnok Balázs nagy munkát végzett többek között a Sargentini-jelentéssel kapcsolatos magyar álláspont kidolgozásakor. Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának fideszes elnöke a díjátadón elmondta: Lőrincz Csaba Sepsiszentgyörgyön született.

A Securitate, a kommunista Románia titkosszolgálata üldözte el szülőföldjéről az 1980-as években, így lett Budapesten kisebbségi szakértő, a nemzetpolitika alapjainak megalkotója, és a határon túli magyarság támogatója a Fideszben, a parlamentben és a Külügyminisztériumban.    

Nyitókép: Földházi Árpád

Összesen 67 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csakislovacska
2022. június 17. 08:17
Kedves miniszter Asszony! A trianoni gúnyhatárokon túl minden elcsatolt területen sikeres népirtás folyt és folyik ma is.A diktátum idejében időszerű adatokat a maival összevetve ez egyértelmű.A kérdés az,hogy az utódállamocskák mit vállaltak a rabláskor?Vajon a szerződés- amit ők annak neveznek-biztosít jogot nekik a magyarok kiírtására,lakosságcserére,kitelepítésre,elrománosításra stb.? Ugye nem? Ebben az esetben ezt kell a nemzetközi jog színpadán számonkérni rajtuk! Ne legyen következmények nélkül hogy többmillió magyart eltüntettek! Jogtalanság jogot nem alapít! Mindent vissza,hajrá Nagymagyarország,hajrá Magyarok!
Pelso j.
2022. június 17. 06:37
Ez így igaz, határtalan. De az arcotokon a bőr vastagsága még inkább.
balbako_
2022. június 17. 05:47
Akinek nem tetszik adják vissza a Trianon által elrabolt 2/3-nyi országunkat.
Armageddon
2022. június 17. 05:38
"Romantikára hajló nép vagyunk. Frázis-imádásunknak is ez az oka. S ez az oka annak is, hogy keleti módon szeretjük a tömjént. Faji büszkeségünk, patrióta képzelgéseink üstökénél lehet bennünket legjobban megfogni. Ez a bűnünk burjánoztatta föl a csaholó hazafiságot. Ezért utazik reánk minden csalás ámítás, hazugság és cselvetés a hazafiság nevében. Ez a húr mindig meghat és mindig megfog bennünket. A lényeget és valóságot nem keressük, mihelyst hazafisággal csaholják hazug módon tele a fülünket." Ady 1902
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!