Ragyogó szellemű és egyenes jellemű ember volt

2022. június 04. 14:27

Moldova György halálával véget ért a hosszú Kádár-rendszer.

2022. június 04. 14:27
null
Puzsér Róbert
Puzsér Róbert
Facebook

„Azt mondják, akkor hal meg egy istenség, amikor meghal az utolsó ember, aki hisz benne. Ha ez igaz, akkor Moldova György halálával véget ért a hosszú Kádár-rendszer. Nem osztottam az álláspontját a kádári államszocializmus megítélését illetően, de soha semmi kétséget nem éreztem afelől, hogy ragyogó szellemű és egyenes jellemű ember. Valamennyi megnyilvánulásában mélyen megélt társadalmi felelősség és kultúra iránti alázat fejeződött ki.

Isten nyugosztalja.”

Fotó: Moldova György író könyvét árulja. A Magyar Kommunista Munkáspárt Kádár Jánosnak, az egykori Magyar Szocialista Munkáspárt (MSZMP) főtitkárának elhunyta 17. évfordulója alkalmából emlékezés napját tart a Fiumei úti temetőben Budapesten. Fotó: MTI /Soós Lajos

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 81 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
brekker
2022. június 09. 11:22
Kattintgattam össze-vissza, de hogy jutottam ide?
Krupp Skya
2022. június 05. 11:38
Jól írt, egy ÁVH-s seggfejjel kevesebb. Ennyi a történés, nem kel túlragozni a kérdést.
Cartus
2022. június 05. 10:01
Hogyan lehet egy vérkomcsi egyenes jellemű? Ragyogó szellemű...mondja egy mentális handikepp... A konspirativ paraziták csúcsragadozói ,a szellemi elitnek képzelt,gőgös, pártkatonák egyike...volt. Nyugodjon az utókor rossz emlékeinek pantheon jaban...
concret
2022. június 05. 09:10
Tizennégymillió példány kiadott könyv - ennyit nem tévedhet egy nemzet. Kíváncsi lennék, akad-e, aki olvasott Moldovát, és nem élvezte, nem találta-e gondolatébresztőnek. A ritka kommunista volt, akit a valóság és az élő emberek érdekeltek - és meg is értette őket, és jó értelemben vett populizmussal tudta megírni. Innentől kezdve doszt mindegy, milyen hülye ideológiában hitt, mert az életét abszolút nem ez fémjelzi. És zsidóként megírta a Negyven prédikátort - minden magyar főhajtása megilleti.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!