Alapszabály, hogy amit egy jobboldali kormány csinál, az katasztrófa

2022. június 02. 17:13

A legjobb, amit a ballib kormányzatok csináltak: semmit.

2022. június 02. 17:13
null
Martin Ethelwolf
Martin Ethelwolf
Facebook

„Használati utasítás: Először olvassunk el ilyen vájtfülű, szakmailag és politikailag megalapozott, nyiffnyaff hochkulturos cikkeket, majd annak nyomán alakítsuk ki szalonképes véleményünket, nehogy lecikizzenek az értelmiségiek, hogy mekkora tahók is vagyunk, ha netán magunktól megtetszene egy nem demokrata, illiberális, diktatórikus épület.

Alapszabály, hogy amit egy jobboldali kormányzat csinál, az nemhogy szar, de minden esetben katasztrófa. Ezért a legjobb, amit a ballib kormányzatok csináltak: semmit. Mert aki nem dolgozik, az nem is hibázhat. (Persze akkor meg felmerül, hogy rohad minden. De igazságtalan is vagyok, mert volt a dunántúli viadukt meg a négyes metró, na.)

Az ilyen cikkek mindig megmondják, mit kellett volna. Bár, ha a benne említett organikus építészeti megoldásra került volna sor, akkor meg azt írták volna, hogy hazug, hamis nemzetieskedő romantika, giccs.

A píszí farok a végén, ami a címet is adja, azért vicces, mert maga a múzeum, mint olyan, bizony kihalt/kiirtott kultúrák mauzóleuma. Az is lehet megoldás, hogy ne legyen múzeum, olyan képmutatás is az. (Pol Pot, a talibán meg az ISIS ezt jól megoldották.)

Utáltam a Liget projektet, kimentem én is tüntetni, de speciel ez az épület olyan helyen van, ami nem vett el igazi zöldterületet, mert itt egy nagy felvonulási sáv volt, pár nyeszlett fával, nekem, szar ízlésű, nem demokarata bunkónak meg azért tetszik, mert kifejezi azt a világot, amiben élünk, vagyis pont az a jó benne, amit a cikk kifogásol. (Szigorúan szubjektív, szakmaiatlan magánvélemény.)

Mi ennek a posztnak a lényege? Az, hogy 30 éve tele van attól a f...szom, hogy itt minden esetben minden politikai állásfoglalás, legyen szó építészetről, színházról, zenéről vagy bármiről.”

Kép forrása: Facebook

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ispán
2022. június 03. 09:34
"Mi ennek a posztnak a lényege? Az, hogy 30 éve tele van attól a f...szom, hogy itt minden esetben minden politikai állásfoglalás, legyen szó építészetről, színházról, zenéről vagy bármiről." "Utáltam a Liget projektet, kimentem én is tüntetni" Akkor ezt a kettőt összeadva: baszd meg te az anyád picsáját!
MayorAnna 03
2022. június 02. 22:33
Most megfogtál.
csakirok
2022. június 02. 21:03
Majd beledöglöttek a semmicsinálásba. Böszmével az élen. Gergényi az más. Jó munkás ember. Ő dolgozott, nagyon aktív volt 2006 októberében.
pemete jakab
2022. június 02. 19:16
"A legjobb, amit a ballib kormányzatok csináltak: semmit." Egy politikus (legyen bármelyik) legjobb, ha semmit nem csinál. Mert ha igen, azzal már kárt okoz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!