Akarom én ezt?

2022. június 30. 20:48

A Fidesz a mi kárunkra gondolja azt, hogy hasznos lenne egyszerre tartani az önkormányzati és az uniós választásokat.

2022. június 30. 20:48
null
Márfai Péter
Népszava

„Lendvai Ildikónak teljes mértékben igaza van. A Fidesz saját érdekében, a mi kárunkra gondolja azt, hogy hasznos lenne egyszerre tartani az önkormányzati és az uniós választásokat. Ezért feltétlenül változtatni kell. Azt a lépést kell megtennünk, ami számunkra hasznos, és a versenytársunk számára politikailag hátrányos. Annyira nem szerethetünk bele egy kényelmes, „észszerű” cselekvési formába, hogy ne vegyük észre, az egyébként a Fidesz számára a leghasznosabb.

A hipotézis áttekintése, a levont következtetés nem túlságosan vonzó. Számtalan ellenérzést, megoldhatatlan problémát vet fel. Szinte csak az akadályok látszanak. Gondolom, egyértelmű, hogy nem az igazságosság, messze nem a pártszerű logika alapján következtetek, hanem a jól körülhatárolható, elérni gondolt célból vezettem vissza, hogy mit lehet tenni.

Úgy vélem, hogy most nem lehet másképp eljárni. Ha elfogadjuk, hogy együttműködésre kényszerít bennünket az a helyzet, amit a Fidesz előállít azzal, hogy összekapcsolja időben az önkormányzati választást és az uniós szavazást, akkor azt is el kell fogadnunk, hogy maga a pártok összefogása így nem alkalmas arra, hogy hatékony legyen az önkormányzatok választásakor és eredményes legyen egy listás, uniós választáson is. Ez kizárt. Ebből nyersen az következik, hogy olyan megoldást kell alkalmaznunk, amely egyesíti az összefogás előnyeit a helyi választáson, és lehetővé teszi a hatékony listás választást az uniós szavazáson is. A megoldás a pártegyesítés, ami egy fölöttébb kínos, majdnem lehetetlen feladat.”

 

Nyitóképen: Lendvai Ildikó. Fotó: Ficsor Márton

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kaltran
2022. július 02. 15:28
Lendvai Ildikónak teljes mértékben..... azt hittem úgy fogja folytatni: elment az esze. De nem így folytatta. Kár.
lyon
2022. július 02. 15:11
Csak vonyítsanak, vonyítsanak... Nincs egyetlen egy, legalább egy kicsit is átgondolt épeszű megszólalásuk valamihez is. Csak a vinnyogás... Agyhalottak.
PepperONee
2022. július 02. 08:03
És most ezek után - hogy ez kiderült - a hatékony és erős ellenzék ezt mind meg fogja akadályozni... ja nem! :D
Szerintem
2022. július 01. 19:51
Pártegyesítés? Mit gondoltok, akkor mennyivel fogtok több szavazatot kapni? Mit gondoltok, ha beolvadtok egy másik pártba, a szavazóitok ezt hogy fogják tolerálni? Az a kevéske is azért szavazott eddig rátok, mert nem a másikra akart szavazni. Az összefosás is csak visszafelé sült el, arra is csak ráfáztatok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!