Miért kell hazánknak egy jobbközép néppárt?

2022. június 23. 19:42

Fontos feladat a hagyományos magyar konzervatív mérsékelt jobboldal értékeinek visszaemelése a magyar politikai életbe.

2022. június 23. 19:42
Róna Péter
HVG

„A már hosszú idő óta érlelődő történelmi fordulat – hazánk elszigetelődése az összes többi uniós tagországtól, valójában Európa egészétől – az Ukrajna elleni orosz támadással beteljesült. Navracsics Tibor szánalmas kisérlete korábbi kapcsolatai felújítására kudarcba fulladt. Magyarország magára maradt, vélt vagy valós érdekeit már csak a vétó bevetésével tudja érvényesíteni, de azt is csak addig, amíg a többiek azt nem veszik el tőlünk.

Az EU, a NATO, az USA, valamint az angolul beszélő világ egésze orosz és kínai kapcsolatait a lehető legalacsonyabb szintre viszi. Az Orbán-kormány úgynevezett keleti nyitása fenntarthatatlanná vált, folytatása a Nyugattal való meredek szembeszállást jelenti. Nincs hová fordulnunk. Európába nincs visszaút, mert az Orbán-kormány elutasítása – a sehol sem kormányképes szélsőjobb kivételével – egybehangzó.

De ha mindez nem lenne elég a leváláshoz Európáról, az Orbán-kormány most egy olyan javaslatot terjesztett az Európai Tanács elé, amivel világossá teszi azt az áthidalhatatlan szakadékot, ami hazánkat elválasztja az európai közösségtől.”

Nyitókép illusztráció. Fotó: Pixabay

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 74 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
VT22
2022. június 24. 22:08
Volt már "hagyományos magyar konzervatív mérsékelt jobboldal". MDF-nek hívták, 1990-94 között. Akkor ki voltatok rajta akadva, hogy ez már maga a Horthy korszak. Aztán beledöngöltétek a földbe. A Fidesz meg levonta a tanulságot, hogy akkor nem kell nektek megfelelni.
kata56
2022. június 24. 20:25
Róna 2015-ban megfogadta, hogy kiszáll a magyar politikai életből, mert láthatóan ő nem érti. És ez így is volt. Ma se ért semmit. És mégis vissza-vissza kúszik.. Vajh miért? Ki kéri fel a megszólalásokra? Csak nem ő is lancszem a nemlétező háttérhatalom kapcsolati hálójában???
scandal says Jack
2022. június 24. 18:47
Szeretnék jó reggelt kívánni Róna Péter sztárközgazdásznak, és biztosítani, hogy teljesen egyetértek a véleményével, Magyarországnak szüksége van egy jobbközép néppártra, de szeretném tájékoztatni, hogy az már van és úgy hívják Fidesz Magyar Polgári Párt. Ez a csapat 12 éve magabiztosan, döntő többséggel kormányozza az országot, innen lehet indulni egy új párt gründolásával, sok szerencsét.
amca
2022. június 24. 15:04
Buttha tehenész !!! Őrizd inkább a teheneidet Somogyban. Több hasznod lesz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!