Orbán, Európa utolsó pandúrja

2022. június 24. 07:29

Göncz Árpádot holtában is tisztelem, és Orbán Viktor az, akit nem tartok becsületes embernek.

2022. június 24. 07:29
null
Kácsor Zsolt
Népszava

»Nem tartjuk célravezetőnek az MDF által javasolt főispáni szék bevezetését. Hogy tanácsi vb-titkárnak vagy főispánnak nevezünk valakit, az teljességgel mindegy« – nyilatkozta Orbán Viktor, a Fidesz elnöke a Heti Hírnök című napilapnak adott interjújában.

Igaz, ez a beszélgetés nem most, hanem 1990. augusztus 8-án jelent meg, amikor Orbán Viktor még liberális volt, s büszkén vállalta, hogy az általa és hívei által azóta megtagadott és megrágalmazott Göncz Árpádot a Fidesz javasolta köztársasági elnöknek. Az említett interjúban erről Orbán Viktor azt mondja, hogy »Göncz Árpád személyével egyetértünk, annál is inkább, mivel eredetileg a Fidesz ötlete volt az írót javasolni erre a tisztségre. Becsületes, korrekt embernek tartom«.

Azóta eltelt harminckét év, nagyot változott a világ, én például Göncz Árpádot holtában is tisztelem, és Orbán Viktor az, akit nem tartok sem becsületes, sem korrekt embernek, sőt, ami a főispáni szék bevezetését illeti, továbbra is az egykori Orbán Viktorral értek egyet: nem tartom célravezetőnek. Hogy finom legyek.

A főispán és vármegye szavakról az embernek a Horthy-rendszer jut az eszébe, csodálkoznék, ha a fideszesek nem így volnának ezzel. Ezeknek a kifejezéseknek a használata számomra abba a folyamatba illik bele, amelyet Orbán, meg a hozzá hasonlóan becstelen, inkorrekt kollégája a Horthy-korszak tisztára mosása érdekében folytat – nota bene, ennyit arról, hogy Orbán zéró toleranciát hirdetett az antiszemitizmus ellen.

Aki ugyanis zéró toleranciát hirdet az antiszemitizmus ellen, az nem tartja kiemelkedően nagy államférfinak Horthy Miklóst, a kormányába nem kér föl miniszternek olyan embert (Lázár Jánosról beszélek), aki a tömeggyilkos Horthy kenderesi sírjára virágot vitt, továbbá aki zéró toleranciát hirdet az antiszemitizmus ellen, az nem hozza vissza a Horthy-rendszerből ismerős közigazgatási kifejezéseket.”

Nyitókép: MTI/Benko Vivien Cher

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 155 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
syphax
2022. június 26. 09:19
EGY.) Göncz EGY PATKÁNY! IGY HIVTÁK A FASZINGERT A SITTEN A TISZTESSÉGES '56-OS BÖRTÖNTÁRSAI--AKIK NEM MELLESLEG GÖNC-CEL ELLENTÉTBEN NEM SPICLISKEDTEK, '"TÉGLÁSKODTAK", S NEM VOLTAK BESÚGÓK A KOMCSIK SZÁMÁRA. KETTŐ.) HELYESLEK(!!!) IGENIS NAGYONIS HELYESLEK MINDENFÉLE: A.) URAMBÁTYÁMOZÁST; B.) MÉLTÓSÁGOS URAMOZÁST; C.) FŐSIPÁNOZÁST ÉS ALISPÁNOZÁST; SŐT: D.) ÉN MÉG A "TEKINTETES URAMOZÁST" IS BEVEZETNÉM. MIÉRT? AZÉRT, MERT EZ A "MAI VILÁG" MAGYARORSZÁGON IS DE KÜLÖNÖSKÉPPEN NYUGATON, OLYANNYIRA ELFAJZOTT(!!!), DEGENERÁLT ÉS BŰNÖS, TOVÁBBÁ ÉRZÉKTELEN MINDENFÉLE TARTÁST ÉS EGÉSZSÉGES-TISZTES EGYENES GERINCET IGÉNYLŐ ÉS SZÜKSÉGES FORMÁK IRÁNT, OLYANNYIRA PETTYHÜDT, NYÚLÓS-NYÁLAS ÉS GENNYESEN TAKNYOS-SZARLEVŰ, HOGY CSAK IGY-ILYETÉNKÉPPEN LEHET ELKEZDENI A MEGJAVITÁSÁT. NINCS ÖNFEGYELEM, FEGYELEM, ERKÖLCSI TISZTASÁG ÉS KEMÉNY KIÁLLÁS, CSAK NYAFOGÁS NYÁLADZÁS ÉS TAKNYOK-GENYÓK SZÉT MAZGURÁLÁSA...STB---STB..EZT MEG KELL ÁLLITANI! ÉS IGY KELL A MEGÁLLITÁST ELKEZDENI ÉS MAJD FOLYTATNI.
Robertoo
2022. június 25. 17:18
"Göncz Árpádot holtában is tisztelem, és Orbán Viktor az, akit nem tartok becsületes embernek." Egy bolsevik-kommunista véleménye nulla. Senkit nem érdekel.
AGSTN75
2022. június 25. 12:01
Tudod Kácsor mi épp azt szeretjük Orbánban, hogy tanult a hibáiból. Göncz egy besúgó patkány volt, ezt mindenki tudja. Egy bizonyos Churchill nevezetű ember mondta: Aki 20 évesen nem liberális annak nincs szíve, aki 40 évesen nem konzervatív annak nincs esze! Orbán szinte kölyökként lépett a politikába, annak minden előnyével és hátrányával és vált a világpolitika megkerülhetetlen alakjává! Glück pápára pedig már nem is emlékeznek.
korona.2.0
2022. június 25. 10:08
Ez a faj az, amelyikkel nem tanácsos egy országban élni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!