Orbán teljes vereséget szenvedett az uniós csúcson az olajembargó ügyében

2022. június 01. 11:41

Az uniós vezetők túljártak Felcsút zsenijének nagy eszén.

2022. június 01. 11:41
null
Bartus László
Bartus László
Amerikai Népszava

„Az uniós csúcs sikerrel zárult, az EU állam- és kormányfői megegyeztek az oroszokkal szembeni olajembargóról, ami az eddigi legnagyobb gazdasági csapás a népirtó, tömeggyilkos, fasiszta és náci Oroszországgal szemben. A döntés értelmében azonnal leállítják az orosz olajimport 75 százalékát, az év végégéig pedig 90 százalékát. Ezzel véget vetett Európa annak, hogy az orosz olajrendelések révén finanszírozza Putyin törvénytelen és népirtó háborúját Ukrajna ellen. Orbán ezzel teljes vereséget szenvedett, mert nem tudta megakadályozni az oroszok elleni olajembargót.

Az Európai Unió ezúttal is túljárt Orbán eszén, és úgy játszotta ki a magyar diktátor vétóját, hogy az embargó a tankhajókon érkező kőolajra vonatkozik, ami az európai olajimport 90 százaléka, míg a csővezetéken érkező kőolajra az embargó nem vonatkozik (egyelőre). Orbánnak azonban nincs tankhajókon érkező orosz olajimportja, ezért nem tudta megvétózni az olajembargó érdemi részét. Orbánnak a barátság kőolajvezetéken jön az orosz olaj, ahhoz azonban nem nyúltak, így Orbán nem tudta a legnagyobb uniós szankciót megakadályozni. Hatalmas koppanás.

Orbán ezt a totális vereséget úgy állítja be győzelemnek, hogy »megvédte« a magyaroknak az orosz olajat (az orosz energiafüggőséget), miközben a vita igazi tétje nem ez volt, hanem az uniós olajembargó. Orbán, mint Putyin bábja, az EU-ban dolgozó ügynöke, azt akarta elérni, hogy Magyarország vétójával megakadályozza az oroszokkal szembeni legérzékenyebb szankciót. Ez nem sikerült, mert az uniós vezetők túljártak Felcsút zsenijének nagy eszén. Egyszerűen kihagyták a magyarokat, méghozzá úgy, hogy Orbán nem tudta megvétózni az olajembargót.”

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 303 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nagymester B.
2022. június 02. 23:00
Áh, most merem előszőr kimondani: Nincs lejjebb! Totális valóságtagadás. Következő állomás a sárga ház.
DonCiccio
2022. június 02. 22:34
Ez a Bartus minek ide ?
nemeth
2022. június 02. 22:27
Ez a barom fordítva ül a lovon :) Mindent fordítva mond, azt hiszi attól igaz lehet. Igazi kommunista megoldás, de szerencsére ma már kevesen ennyire hülyék...
amca
2022. június 02. 22:21
Kedves Mani. Mivel rendszeres olvasó vagyok,meg rendszeres kommentelő,ezért.... A Nagy Democsokrácia jegyében javaslom ,hogy egyes senkikről ,tartsunk Népszavazást. Miért pazarolunk időt senkiházi férgek véleményére ,akik 0.0000 értékkel, értelmi képességgel bírnak. Ne rugdossuk a döglött oroszlánokat. PL: Bartus,0.00000 perintfalvi,0.000 parászka,0.000 1előre..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!