A veszélyhelyzet lett gránitszilárdságú az Alaptörvény helyett

2022. június 12. 17:53

Vicc, hogy a kormány egy rendelettel módosította a menekültügyi eljárásra vonatkozó törvényt.

2022. június 12. 17:53
Sándor Zsuzsa
24.hu

„Mára kiderült, a gránit nem elég szilárd. Inkább puha, mint a vaj. Hiszen tíz év alatt tízszer is át lehetett faragni. Nem úgy, mint a tízparancsolatot, amelyet tényleg kőbe véstek, és évezredek óta egyszer sem kellett módosítani. Hiába, van még mit tanulni. Nálunk az Alaptörvény helyett az állandó veszélyhelyzet lesz lassan gránitszilárdságú. Kell vagy nem, 2015 óta folyamatosan válság- vagy veszélyhelyzetben élünk, szinte mindegy is, hogy éppen milyen „jogcímen”.

Kezdődött »a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzettel«, amelyet a kihirdetése óta rendszeresen meghosszabbítanak. Annak ellenére, hogy a törvényi feltételei évek óta nem állnak fenn. Az elrendelés/fenntartás egyik kritériuma ugyanis, hogy a menedékkérők száma egy hét átlagában meghaladja a napi 800 főt. Ezt a számot – ami egy évre vetítve 292 ezer fő lenne – még a 2015-ös, legsűrűbb évben sem érte el a menedékkérők száma, az még akkor is összesen 177 135 személy volt. Bár a kormány évek óta újabb és újabb 6 hónappal hosszabbítgatja ezt a fajta válsághelyzetet mindenfajta indokolás nélkül, ám valódi indoka nincs rá.

Ha valaki esetleg úgy gondolná, hogy az ukrajnai háború elől Magyarországra menekülők száma indokolta volna az újabb hosszabbítást, az több okból is téved. Először is azért, mert a legutóbbi, március 3-i hosszabbításnak nem ez volt az indoka – nota bene ennek sem volt semmilyen indoka. Másodszor pedig azért, mert az Ukrajnából érkezőknek nem kell menekültkérelmet beadniuk, helyette ideiglenes védelmet kérhetnek. Az már a vicc kategóriájába tartozik – már ha valakinek lenne kedve nevetni –, hogy a kormány egyszerűen egy rendelettel módosította a menekültügyi eljárásra vonatkozó törvényt, méghozzá a koronavírus-járvány miatt elrendelt veszélyhelyzetre hivatkozva. Persze nem ez volt az egyetlen eset, amikor a kabinet másra használta az amúgy fölöslegesen kihirdetett veszélyhelyzetet, mint amire az való.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Robertoo
2022. június 13. 22:19
Zsuzska! Hát, akkor röhögjél!
madar299
2022. június 13. 17:40
... Nem úgy, mint a tízparancsolatot, amelyet tényleg kőbe véstek, és évezredek óta egyszer sem kellett módosítani. --- Mózes mindjárt az elsővel az aranyborjút " vágta tökön " , darabokra tört , aztán újat "rendelt ". A zsidó nép szétszórattatott ,ők a föld sója , hogy hirdessék az egy isteni igazságot a szeretetet , de sajnos nem vitték sokra , ma is az aranyborjút imádják , ezért szereti őket minden nép és nemzet. A végső időkben az úr újra összegyűjti őket / vagy a népharag elüldözi /, ezzel veszi kezdetét az APOKALIPSZIS.
tevevanegypupu
2022. június 13. 14:22
Hát..elég borzalmas zsidónő..mert úgy tűnik elsősorban ez motiválja..ahogy egyébként akarva akaratlanul, de inkább akarva szinte mindenkit, aki olyan szerencsés, hogy zsidónak születhetett..mert akárki akármit is mond, ezt valamiféle felsőbbrendűségként értékelik...mint anno a kommunista párt a munka érdemrend aranyfokozatát..
briganti
2022. június 13. 11:36
jó ilyen ártányként élni?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!