Fogalmuk sincs, ki a közös gyerekek biológiai apja

2022. május 14. 13:32

Nem tudjuk megkérdezni a gyerekeket, vajon örülnek-e az extra szülőknek.

2022. május 14. 13:32
null
Janó-Veilandics Franciska
Janó-Veilandics Franciska
Vasárnap

„Két házaspár poliamor (többszerelmű) kapcsolatban él, így fogalmuk sincs, ki a közös gyerekek biológiai apja, de az anyák együtt nevelik gyermekeiket. Komolytalannak indult, mégis életre szóló lett két házaspár kapcsolata. Elsősorban csak a szexuális életüket szerették volna megszínesíteni egymással, de azóta is együtt élnek és nevelik korábbi és közös gyermekeiket. Taya és Sean Hartles még 2019-ben találkozott Alysia és Tyler Rodgersszel, mindennapi életüket pedig közös családként élik, immár négy gyermekükkel – utóbbi kettőt az összeköltözés után vállalták, így gyakorlatilag nem tudni (és nem is szeretnének ezzel tisztában lenni), hogy ki a gyerekek biológiai apja.

A párok elmondása alapján nem volt mindig zökkenő- és féltékenységmentes a kapcsolatuk, de állításuk szerint mára egységet képeznek a gyermeknevelés terén is. Aktív TikTok- és Instagram-felhasználók, amely oldalakon keresztül mindig UpToDate-információkkal látják el az egész világot nagy, boldog szivárványcsaládjukról. Úgy élnek, ahogy nekik jólesik, megélve minden bennük rejlő lelki és szexuális vágyat. Több mindenkivel lehet megosztani a házimunkát, az anyagi terheket, a gyermekneveléssel járó felelősséget. Ez mind nagyon jó és gondtalan, boldog életnek hangzik, amelybe minden IS belefér: férj, ágyas, feleség, szerető, haver, barátnő, gyerekek… gyerekek.

Nem tudjuk megkérdezni a gyerekeket, vajon örülnek-e az extra szülőknek – már ha egyáltalán volt ebbe beleszólásuk. Apa és anya már unták egymást, ezért kellett valami plusz, a pulya meg csak törődjön bele a sorsába. Felnőttkorában meg majd meglátjuk milyen lesz, illetve képes-e egészséges párkapcsolat vagy család kialakítására. Ha egy válás képes súlyosan traumatizálni a gyermekeket, miért nem gondoljuk, hogy a »szülőszaporítás« nem eredményezhet hasonlót? Képzeljük el az új kapcsolatban született gyermekeket, ahogy egy orvosi vizsgálaton nem tudják megmondani, vajon örökölhettek-e az édesapjuktól valamilyen betegséget, mert valójában fogalmuk sincs ki is a biológiai nemzőjük.”

Kép forrása: Instagram

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2022. június 07. 09:50
Nem rossz ötlet, csak az vele gond, hogy ellentmond az emberi természetnek, ami leginkább a kizárólagosságra törekszik párkapcsolati szinten. A legtöbb helyen a partner nehezen viseli a konkurencia bármilyen gondolatát is (azaz féltékeny), persze valaki meg perverz örömet érez, ha végignézheti, hogy pocsékolják meg az asszonyt. De persze csinálják. Mi attól vagyunk tolerálisak, hogy nem ugatunk ebbe bele. Csak ne reklámozzák, vagy ha mégis, akkor legyen lehetőségem elkapcsolni. A gyerek egy neccesebb kérdés. Bár a válások és új partnerek idejében egy gyereknek is sanszosan több apja/anyja lesz.
sztd
2022. május 17. 11:34
Mindenkinek van valami defektje. Szerintem becsülendő, hogy valaki a társadalmi rendszerbe igyekszik beleilleszteni a saját baját. Ha boldogok a szülők, az jobb, mint, ha nem azok. Ha válás lesz, az kellemetlen lesz. Homoszexuálisok is intézhetnék így. Két nő talál két férfit, és lehetnek gyerekeik is. Van női kép, van férfi kép, minden szülő boldog, és könnyebb segítséget találni.
Brandon the great Negro
2022. május 15. 17:59
Durva lehet mikor ez a négy mázsa hús egyszerre mozog.
Élő Éva
2022. május 15. 11:37
Gyermeket sokféle formációban lehet "előállítani". Az európai keresztény családmodell ugyanolyan európai civilizációs vívmány, mint a közegészségügy, vagy a bicikli. Az egy férfi egy nő kapcsolat tipusú házasság sémától lehet eltérni, de leginkább a keresztény modell az, ami minőségi, magas civilizációs képességekkel rendelkező, testileg, lelkileg egészséges utódokat hoz létre. Nem véletlenül az emberiség nagy része, minden civilizációban erre törekszik. Ez a modell a leginkább evolúció képes. Azért mert a kérgi gátlást, azaz a fokozott önkontrollt részesíti előnyben, ennek van presztízse. No és ugye az IQ meg az önkontroll korrelálnak. Kár egy kevésbé minőségire lecserélni. És bár az életnek szigorúan biológiai alapjai vannak, ez a kinyilatkoztatás szerint Isten akarata.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!