A Pesti TV megszűnésével rendeződik valami a világban

2022. május 13. 09:05

A Pesti TV állandó szereplői egyáltalán nem szóltak hozzá semmihez, csakis a kultúrharchoz.

2022. május 13. 09:05
null
Puzsér Róbert
Puzsér Róbert
Facebook

„A Pesti TV megszűnésével rendeződik valami a világban, ami két éven át nagyon nem állt a helyén. A tévécsatorna tartalmáért felelős nyaloncok úgy akarták nap mint nap megfejteni a politikát, hogy nem volt véleményük a világon semmi másról, ugyanis egyáltalán nem volt semmiféle világnézetük. A valóság vizsgálatát nem lehet onnan elkezdeni, hogy Orbán Viktor miért fizet. Egy Jordan Peterson, egy Slavoj Zizek, egy Tölgyessy Péter, egy Csányi Vilmos, egy Moldova György vagy egy Tamás Gáspár Miklós először is elsajátított egy-egy gondolatrendszert a realitásról, amely tértől és időtől független, és abból ereszkedik alá a konkrét közéleti folyamatokhoz, hogy megértse és megértesse azokat. Még Szilvay Gergely és Gulyás Márton is rendelkezik egyfajta értékvilággal meg egy ahhoz tartozó szemlélettel – a fejükben a politika tartozik a valósághoz, és nem a valóság a politikához.

Velük ellentétben a Pesti TV állandó szereplői a nekik kirendelt két év alatt egyáltalán nem szóltak hozzá semmihez, csakis a kultúrharchoz, és még csak nem is az volt a fő baj, hogy rettentő egyoldalúan, hanem az, hogy olyan primitíven és érvénytelenül, ahogy hülyegyerekek pofáznak bele a nagyok dolgába. Az Echo TV és a Kölyökidő keresztezése nem a maga béna sulitévé-jellege miatt volt nézhetetlen, hanem mert a kimondott szavak mögött soha nem volt fedezet, mindössze annak az ismételgetése zajlott, ami a műsorokat gyártó fiatalokra a felnőttek beszédéből ráragadt. A Pesti TV szellemi csődjének az a legfőbb tanulsága, hogy bár a kurzusoknak csak a politikai vélemények értékesek, aki lusta alkotni vagy legalább találni magának egy átfogó gondolatrendszert, az semmilyen témához nem szólhat hozzá értelmesen, még egy olyan nagyon primitív topikhoz sem, mint a kulturkampf. Nem attól lesz valakiből jó élmunkás, hogy állandóan vérben forog a szeme, hanem attól, hogy először is ért ahhoz a munkához, aminek kellő fanatizmussal az élére áll.”

Nyitókép: Facebook

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 140 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
N.N.
2022. május 15. 08:05
Értékes pillanat, amikor a hazuságfüggöny mögül kivillan a valóság. Ez az a sajtószabadság, mait hiányolnak: 100 % liberálfasizmus, pont mint 1990-2002 között (csak akkor még a metamorfózis előtt kommunisták voltak).
Zolotarjov
2022. május 14. 11:21
Ok.. akkor most mindenki képzelje el, hogyha Tóta W. , Gulyás Marci , meg a Monentum körüli hülyegyerekek, megspékelve Perjés Zotyával és Csintalan bácsival csinálnának egy kábelen nézhető TV-t, azt hányan néznék..
zenitaph
2022. május 13. 23:40
Minden szava arany állitmany
Karbantartó9
2022. május 13. 21:50
Mi is köpünk a te sírodra, te agyhalott bolsi fasz!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!