Soha nem a hatalom érdekelt vagy a siker, hanem az, hogy mások életét emberibbé tegyem

2022. május 22. 21:58

Nem tudok másképpen létezni.

2022. május 22. 21:58
null
Perintfalvi Rita
Perintfalvi Rita
Facebook

„Megvan az ideje a harcnak, de megvan a táncnak, megvan az ideje a gyásznak, de az ünnepnek is! Ma Szent Rita ünnepe van, aki a lehetetlennek tűnő ügyek pártfogója. Én egész életemben ilyen ügyekbe álltam bele, soha nem a hatalom érdekelt vagy a siker, hanem az, hogy mások életét emberibbé tegyem a magam lehetőségei szerint vagy legalábbis megpróbáljam. Soha nem azt kérik rajtunk számon, hogy mit tudtunk elérni, hanem azt, hogy megtettünk-e mindent, ami rajtunk múlt. Számomra ez vezérelv, nem tudok másképpen létezni. Boldog névnapot a többi Ritának!”

Nyitókép: Facebook

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 80 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kucsifritin
2022. május 24. 08:02
Így van! Meg kell írni az embernek a saját laudációját, ha más nem teszi. Most az egyszer örülnék, ha lennének látomásaim. Megnézném Szent Rita arcát, milyen képet vág ahhoz, hogy Perintfalvi néni hozzá hasonlítja magát.
Robert69
2022. május 23. 23:39
--
Feltuki és Gogylász
2022. május 23. 16:59
"Nem tudok másképpen létezni." vazze! Akkor ne létezz!
Osztap Bender
2022. május 23. 13:24
hanem az, hogy mások életét emberibbé tegyem Engem és családunkat minden esetre hagyjál ki ebből az "emberibb életből". Mi megoldottuk eddig is ezt a dolgot, ha kellett szülői vagy baráti segítséggel, de általában saját erőnkből, minden segítség nélkül. ( Hruscsovot mikor már leváltották és gyakorlatilag házi őrizetben volt, az ott dolgozó környékbeli parasztok megkérdezték egy alkalommal: te Nyikita, nem kellett volna ezt a kolhozt először az állatokon kipróbálni?)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!