A propaganda fiktív valóságot, hamis univerzumot teremtett

2022. május 16. 19:47

Az ország többsége egy szekta rabjává vált, és a játékelmélet logikája szerint most már nem tud belőle kiszállni.

2022. május 16. 19:47
null
Péterfy Gergely
Facebook

„A propaganda, amely végül megfojtotta és debilizálta az országot, olyan fiktív valóságot, párhuzamos, hamis univerzumot teremtett, amelyben az önszuggesztió láthatatlanná teszi azt, ami egyébként minden kívülálló számára nyilvánvaló.

Az ország többsége egy szekta rabjává vált, és a játékelmélet logikája szerint most már nem tud belőle kiszállni, hiszen évtizedek hitét és munkáját fektette bele.

Csak az összeomlás fogja a helyzetet megváltoztatni, a dolgok logikáját ismerve alighanem…”

Nyitókép: Péterfy Gergely Facebook-oldala

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 72 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
olvass
2022. május 30. 14:30
Tök pontosan írta le a valóságot. Csak azt nem veszi észre, hogy ez pont rájuk, a ballibbantakra igaz. (Épp 180 fok az eltérés - nem Celsiusban.) És nem csak kis hazánkban. Az egész bolygón ! (Amúgy emiatt hiszik, hogy igazuk van.)
pragmatika
2022. május 17. 15:44
"amelyben az önszuggesztió láthatatlanná teszi azt, ami egyébként minden kívülálló számára nyilvánvaló." Nincs itt semmiféle önszuggesztió. Csak tények, amit mi itthoniak tapasztalunk a saját bőrünkön. A tény pedig az, hogy mindenki jobban érzi magát, mint 12 éve. A növekvő jobboldali előny erről szól, és nem arról, az általad tolt baromságról, hogy egyre többen önszugerálják magukat. Te meg, mint kívülálló azt látod, és tegyük gyorsan hozzá, akarod is látni, amit a nyugati ballibsi dominanciájú sajtó neked sugall. Szóval ki önszugerál hülyegyerek ? És ki áll közelebb az itthoni valósághoz ? Nyilván aki itt él.
luisbathhelena
2022. május 17. 14:41
Szekta: szorosan összetartó, azonos nézetű, a külvilágtól elkülönülő csoport; zárt csoportosulás valamely közösségen belül Namármost ezen definíció alapján a moslékos brigád a szekta minthogy a külvilághoz, valósághoz képest fölépített alternatív buborékban élnek, néhány őrült szektavezér alatt, akik egymást is gyűlölik.
Robertoo
2022. május 17. 14:00
Pontos jellemzés gyurcsótány pártjára a dk-ra.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!