Ukrajna megmenekült

2022. május 20. 12:03

Ursula von der Leyen ukrán parasztlánynak öltözött.

2022. május 20. 12:03
null
Kontra
Facebook

„Az Európai Bizottság elnöke, Angela Merkel barátnője, Ursula von der Leyen ismét pótcselekvésbe fogott és a »Visivanka-napot« ünnepelte közösségi oldalán. Szokásához híven nem csinált semmi konkrétat, hanem a szimbolikus politizálás mentén fejezte ki szolidaritását Ukrajna mellett, úgy, hogy magára öltötte a tradicionális, úgynevezett Visivanka-inget.

Ukrajnában ugyanis május harmadik csütörtökjén ünneplik a nemzeti egységet és identitást, és ilyenkor felveszik a népi motívumokkal diszitett Visivankát. Az ehhez hasonló ing egyébként Kelet-Európa-szerte elterjedt.

Von der Leyen vélhetően az egykor »Ukrajna szépasszonyaként« emlegetett Julija Timosenko volt miniszterelnökhöz szeretett volna hasonlítani, azonban még ez sem jött össze neki.”

Nyitókép: Facebook

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 76 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reaktor71
2022. május 21. 16:38
Utolsó büdös patkánykurva vagy te Ursula. Egyenruhát vegyél fel, meg ragadj meg egy gépkarabélyt, aztán takarodj a frontra. Ott mutasd meg magadat, ha már ennyire fegyverezni akarod pöcsbillentyűs zsidónáci lepratelepét.
néhai Ch.Pilot
2022. május 21. 12:12
A(z ál)hírek szerint ezt Ukrajna úgy hálálja meg, hogy a Maruszja babát (az egymásban lévő egyre kisebb fabábukból álló babát) átkeresztelik "Ursula babára" Az a hasonlóság is megvan bennük, hogy Ursulában is volt valaha hét darab másik, igaz nem egyszerre. És amióta az utolsó is kijött belőle, tök üres lett. :-D
zoles
2022. május 21. 11:07
Seggnyalásból csillagos ötös!
Korrupt Kornél
2022. május 21. 10:42
Parasztnak paraszt ez igaz, de , hogy ukrán lenne?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!