Nekünk most köszönetet kell mondani, és nem kell senkit megbüntetni minden alap nélkül

2022. május 10. 16:55

Szolidárisak vagyunk azokkal, akiket méltánytalanul támadnak.

2022. május 10. 16:55
null
Kelemen Hunor
Kelemen Hunor
Facebook

„Büszke vagyok a romániai jégkorong-válogatottra, hogy kijutott a hétvégi világbajnokságra, Ljubljanaba.

Büszke vagyok, hogy a csapat kilencven százalékát székely játékosok alkotják, akik román nemzetiségű csapattársaikkal sokat dolgoztak a kijutásért.

A siker ezúttal elmaradt, az élmény viszont nem.

Nekünk most köszönetet kell mondani, és nem kell senkit megbüntetni minden alap nélkül – ahogyan azt a szállításügyi miniszter kéri a székely himnusz elénekléséért.

Semmilyen alapja nincs annak a kérésnek, hogy a székely himnusz elénekléséért – amely egyébként a meccset követően történt – a sportminiszter megbüntesse a székely játékosokat. Szolidárisak vagyunk azokkal, akiket méltánytalanul támadnak.

A büntetést kezdeményező szállításügyi minisztert vajon felelősségre lehet vonni azért, hogy a vonaton a kalauz és az utas mit dalolászik?”

Nyitókép: Kelemen Hunor Facebook-oldala

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
magyar demokrata
2022. május 10. 18:17
A székely jégkorongozók jöjjenek hozzánk játszani. Tárt karokkal várjuk őket.
bekéret
2022. május 10. 17:43
Már megint ez a gyáva meghunyászkodás, hogy oké énekelték, de csak a meccs után és hát igen meggondolatlanok voltak, de ne büntessenek. Azt kéne mondani, hogy a románok legyenek büszkék a székelyekre és himnuszukra, hamár úgy hozta a sors, hogy románia részévé váltak (átmenetileg).
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!