A Sváby-féle Heti Napló és a hitelesség oltára

2022. május 30. 17:04

Sváby is segítette a nézőket a támadók pártjára állni, az agyonlőtt orosz katonákkal kapcsolatban egyetlen együttérző gondolata sem volt.

2022. május 30. 17:04
null
Horváth K. József
Origo.hu/888

„Sváby Andrást, az ATV műsorvezetőjét még a háború sem sarkallja arra, hogy kétséget kizárólag hiteles információkról tájékoztassa a nézőket. Úgy is fogalmazhatunk, hogy tisztességesen, minden manipuláció gyanúját is kizárva végezze el a munkáját.

Addig mi sem írtunk róla, amíg meg nem bizonyosodtunk a történet valódiságáról. Azaz amíg maga Sváby András nem kért elnézést az olvasóktól a Media1-ben, jelezve, hogy a Heti Naplóban bemutatott harcászati drónfelvételek »valószínűleg egy számítógépes játékból származnak«. Tegyük hozzá: TikTok videók voltak.

A műsorban a következőképpen vezette fel az »ukrán harcászati« sikereket: »Itt azt fogjuk látni pillanatokon belül, [...] hogy egy bayraktán vagy több bayraktán drónról lövik az orosz tankokat.« (A Bayraktar TB2 pilóta nélküli harci repülőgép – a szerző.)

Sváby alámondásában is segítette a nézőket a támadók pártjára állni, miközben az agyonlőtt orosz katonákkal kapcsolatban egyetlen együttérző gondolata sem volt. Hangsúlyozza: »elképesztő pontossággal lövik ki ezeket a harckocsikat, utána azt is lehet látni, hogy a menekülő orosz katonákat is gyakorlatilag leszedik«.

A szakértőként megszólaltatott Rácz András a Nemzeti Közszolgálati Egyetem dolgozójaként elismerte, hogy »semmiféle tapasztalata nincs az ilyen játékokkal« kapcsolatban. »A saját hibámat tehát természetesen elismerem. Azt nem tudom, hogy az ATV-nél ez a videó hogyan kerülhetett be a válogatásba; erről őket lehet érdemes megkérdezni. A tanulságokat mindenesetre levontam.« – hangsúlyozta Rácz András a Media1-nek.”

Nyitókép: YouTube / ATV

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sorted87
2022. május 31. 18:11
Együtt érezni egy mocskos orosz patkány halálával? Mégis minek? Minél több pusztul annál jobb. Ők akarták élvezzék
GyurkaPista
2022. május 31. 10:36
Egyébként nem tudom miért nem basszák ki Svábyt?! Ő még oda is harmat gyenge... Jakunak kapu van, Svábbogár is vele mehetne...
machet
2022. május 30. 20:14
Nem ismeritek?Egy f@szfej.
Robertoo
2022. május 30. 19:23
Az ilyen svábi féléknek egy a lényeg: a nézettség. Azért képes bármit eladni. A lelkét, a hitelességét. Ennyit ér, mint ember.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!