Előre az LMBT-bölcsődések egyenlőségéért

2022. május 10. 17:19

Mondd csak, Maxi, miként identifikálod magad: meleg vagy queer, vagy esetleg cisz vagy-e?

2022. május 10. 17:19
null
Francesca Rivafinoli
Francesca Rivafinoli
Vasarnap.hu

„Álláshirdetést tett közzé München városa egy hónappal azután, hogy felvilágosult választópolgárok tömegei rajzolgatták tele a szavazólapot a magyarországi népszavazáson tiltakozásiból, mondván, micsoda röhejes felvetés, hogy bárki is óvodásokat akarna erőszakkal átműteni (plüss csillámpónit ajánlok fel annak, aki idézi, melyik kérdés állított ilyet).

»Gazdagítsa München tartományi fővárost óvodákért és bölcsődékért felelős (férfi/női/diverz) LMBTIQ+ koordinátor*nőként!« – szól a felhívás, melynek értelmében határozatlan idejű részmunkaidős állást kínál a város egy bármilyen nemű tapasztalt genderésznek. A feladat »az LMBTIQ+ témájának a gyermekgondozási létesítményeken belüli szakmai irányítása«, valamint egyebek mellett a hálózatépítés és az adatgyűjtés lesz, a kisgyermekek egyenlőségének »LMBTIQ+ összefüggésben történő előmozdítása« mellett.

Részletesebben sajnos nincsenek kifejtve a teendők, pedig érdekes lenne tudni, hogyan képzeljük el például az adatgyűjtést.

Odakuporodik a nembináris LMBTIQ-koordinátor a kis Maximilianka mellé azzal, hogy mondd csak, Maxi, miként identifikálod magad: meleg, biszexuális vagy queer, vagy esetleg cisz vagy-e?

(Száz ovisból vajon hányat zavarna össze, és hányat erősítene meg egy efféle kérdés?) Vagy a dadusoknak kellene évente jelentést benyújtaniuk a hivatalhoz, hogy a körjátékok alatti megfigyelések alapján mennyi a potenciális transznemű a Csillag csoportban?”

Nyitókép: Indraneel Chowdhury / NurPhoto / AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
istvanpeter
2022. május 11. 10:23
Hát bizony, az már igen nagy gond, amikor az elmebetegek vezető pozíciókhoz jutnak.
Ödenburger
2022. május 10. 21:51
Érdemes az egész cikket elolvasni egyébként. És még mindig odavagyok Franciska stílusáért: "aki szerint egy két-hároméves kisded minden befolyástól mentesen, határozottan és tudatosan vallhatja magát homoszexuálisnak, az mielőbb kezeltesse perverzióját"
Abiondi
2022. május 10. 19:24
Nocsak, nocsak... Készül a lista a német ovisokról??? Vajon melyik klinikáknak???
Ödenburger
2022. május 10. 19:18
A legijesztőbb a "jelentés". Mert ne legyenek illúzióink, kanadai mintára ez alapján lesznek a genderizmussal nem azonosuló szülők egyszerre "bántalmazók".
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!