Nehogy azt gondolja bárki, hogy én visszasírom Grósz Károlyt vagy Kádár Jánost

2022. május 12. 19:46

Visszatekintve mégis azt gondolom, hogy emberibb volt az a fajta társadalmi felállás, ami akkor volt.

2022. május 12. 19:46
null
Thuróczy Szabolcs
24.hu

„Szóval a diktatúra jelei a hétköznapokban nem is voltak egy kiskamasz számára érzékelhetők?

Nem, egyáltalán nem. Legalábbis nekem egy vidéki városban, mert például Budapesten, ha, mondjuk, az egyik szülő az egyik minisztériumban dolgozott, akkor biztos, hogy másféle megvilágításban volt mindez. És nehogy azt gondolja bárki, hogy én visszasírom Grósz Károlyt vagy Kádár Jánost, de visszatekintve mégis azt gondolom, hogy emberibb volt az a fajta társadalmi felállás, ami akkor volt. És nem volt jellemző ez a mostani zsíros lojalitás sem, hogy sarokba vagy szorítva, ha nem teszed le valaki mellett a voksod, ha meg leteszed, akkor minden lehetőség adott, hogy érvényesülj te is meg a feleséged is, a gyerekeidet meg külföldi egyetemre járathasd. Mondjuk, eleve miért nem Minszkbe vagy Alma-Atába viszik tanulni a mostani nagyon gazdag politikusok a gyerekeiket? Milyen érdekes, hogy Genfben vagy Amerikában tanul mindegyik. Ezek nagyon ellentmondásos, hazug dolgok. És közben szökdösnek a művészek Oroszországból Nyugat-Európába, meg az összes színházrendezőnk, akiket szeretek, az Nyugat-Európában él vagy dolgozik. Lám, hiába nem akarok, önkéntelenül is belefolyok a közéletbe. De nagyon újra kell gondolnom és építenem magam, hogy mit fogok én csinálni itt a következő nyolc–tíz évben.

Mert esélyesnek látja, hogy az a kiemelt szerep, amiben most sokat forgató, a sokadik HBO-sorozatban szereplő színészként van, az kicsússzon a lába alól?

Semmire nincs garancia. Mindig a következő munkára koncentrálok, hogy az még van, és nem nyammogok – nem is nyammoghatok, mert el vagyok kényeztetve –, de egyáltalán nem biztos, hogy ez így lesz három vagy négy év múlva. Főleg, hogy csak olyanban veszek részt, ami igazán izgat, mert nagyon visszavetne, ha elvállalnék olyat, amiben nem érzem jól magam. Az öt perc után a forgatáson is látszik az arcomon: nem tudok úgy dolgozni, ha nem értek egyet azokkal, akik rendezik, akik írják. Csak azért, mert ennyi és ennyi pénzt kapok érte, nem vállalok el ilyesmit, mert azt gondolom, hogy az olyan lenne, mintha lerugdosnám magam a lépcsőn a pincébe, és aztán újra fel kell megint mindent építenem. Jobb ezt úgy tartani, hogy amit nem érzek hitelesnek, azt nem vállalom el. Így nem is volt eddig nagyon girbe-gurba, vállalhatatlan dolog, amit csináltam, így ötvenéves koromra. Most próbálom azt a koncepciót felépíteni, hogy kevesebbet játsszak színházban, és ha van rá lehetőség, többet forgatni inkább. Bár a Bödőcs-estemet, amit Tibinek köszönhetek, meg Keresztes Tominak, azt nagyon élvezem, és nagyon szívesen fejlesztgetem még a mai napig, pedig most már lassan egy éve játszom.”

Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 117 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
igazmagyar
2022. május 15. 00:08
Hazánkban 2010 óta diktatúra van, mert ezt mondják azok a libsi-komcsi senkiházik, akik nagyon szerették a Kádár rendszert, és abban reménykednek, hogy majd a hazudós, részeges fletó, meg a makizaj vissza fogják egyszer hozni neked és elvtársaidnak azt a jólétet. Nem ragoznám, mi volt, amikor egypártrendszer volt, mert egy ekkora balfék mint te, ezt nem tudja felfogni. Mivel diktatúra van, azt javasolnám a Fidesznek, hogy egy ilyen seggfej, amilyen te vagy, semmilyen filmben, sorozatban ne kapjon szerepet, mert egy utolsó gazember vagy. Nem kell, hogy Orbán seggét nyaljad, mert hiszem, sokkal jobb ízű neked a fletó vagy makizaj hátsója. Ekkora barmot már régen láttam. Hol élsz te nyomorult, a holdon?
Burmin
2022. május 13. 20:57
Pedig azt gondolom a Lomonoszov Egyetem jobb képzést ad, mint bármelyik no name Nyugat-Európai egyetem...
Sulammit
2022. május 13. 19:20
Nagyon jó színésznek tartalak. Majdnem minden Pintér Bélában láttalak. Volt olyan, pl. A Sütemények királynője, amit kétszer is megnéztem. Pintér Béla zseniális rendező. Az Aranyéletben is remek voltál. Nem egyoldalon állunk. Ez azt is jelenti, hogy örültem a Fidesz hatalmas győzelmének, és kudarcként éltem volna meg márkizay vezette moslékkoalíció győzelmét. "Deutsch Tamás olyat mondhat Enyedi Ildikónak," Nem pont ezt mondta, de jól tette, hogy mondta, amit mondott. Egyedi Ildikó és te is csak arról felejtkeztetek el, hogy az a 10 év amikor Egyedi nem rendezhetett a libsiszocik idejére esett. Gyurcsányt kellett volna szidnotok, vagyis a baloldalt. Orbán Viktornál rendezhetett. Na erről "elfelejtett" beszélni, ahogyan most te is. Csakhogy te a 24.hu-nak mondtad el, Egyedi pedig egy rangos filmfesztiválon, sározta, rágalmazta Orbánt. Ez egy elévülhetetlen nagy bűne! Ez a sok keserűség, ami benned van, viszont jót tesz a színészi játékodnak.
csulak
2022. május 13. 19:00
elvtars ! a diktatura az Bruszellesben van, nem Magyarorszagon !
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!