Aligha van kínosabb az öntelt és önfeledt félműveltségnél

2022. május 19. 17:03

Itt ez a Csák. Odüsszeuszhoz hasonlította magát, csak épp teljesen mást mondott, mint amit Homérosz.

2022. május 19. 17:03
null
Gábor György
Gábor György
Facebook

„Aligha van kínosabb az öntelt és önfeledt félműveltségnél. Ott még azért nem tartunk, hogy ha Orbán valakinek pozícióval kedveskedik, a címmel és ranggal együtt járna szellem, tudás, felkészültség, kulturáltság és kvalitásérzék.

Itt van ez a Csák János. Mindjárt a meghallgatáson nagyképűen definícióba foglalta a kultúra és a civilizáció közötti különbséget (értelmetlen ostobaságot zagyvalékolt, erről magam is szösszentettem), aztán Odüsszeuszhoz hasonlította magát, csak éppen teljesen mást mondott, mint amit Homérosz megírt (Péterffy Gergely tette ezt szóvá, amúgy még mindig jó, hogy a szirénekkel összefüggésben keverte össze a dolgokat, s nem mondjuk azzal, ami Kirké szigetén történt…), de mindez csak kínos, nevetséges, egyúttal pontos jelzése a hazai közoktatási és kulturális állapotoknak, továbbá annak, kikből is rekrutálódik az orbáni hátország.

Ám a fentieknél engem sokkal jobban foglalkoztat az, hogy ez az ember, önelégülten és elbizakodottan azt mondja, hogy »megpróbálja a kormányon belül is az abszolút mércét alkalmazni«, majd ezt az »abszolút mércét« tartva szem előtt közli, hogy az SZFE-n a tanári kar »elképesztő... így nem látom be, hogy itt történt valami«, s a CEU-ról annyit mond, hogy nem látja a negatív hatásait annak, hogy a magyar törvényeket be nem tartó egyetem elment Magyarországról. Aztán elrebegi szépen az obligát közhelyet, hogy »az én esztétikai ízlésemet nem szeretném rányomni a kultúrára«, miközben a kizárólagos orbáni politikai ízlés már rég rányomódott minden szavára és közhelyes fordulatára.”

Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 98 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csak szólok
2022. május 21. 00:03
Kedves György! Te a seggéig sem érsz fel ennek a Csáknak, hogy kinyald. Jobb,ha csak a szarát eszed meg, attól is okosodni fogsz.
Robertoo
2022. május 20. 22:25
"Aligha van kínosabb az öntelt és önfeledt félműveltségnél" Ezt jó lenne a fejedbe vésni gyuri!
Zolcsika
2022. május 20. 21:01
Nem értem mi a baj ezzel az emberrel. Szerintem Csák még így is sokkal okosabb tanultabb mint a fidesz szavazók.
Libakergető
2022. május 20. 10:09
Annál már csak az kínosabb, amikor a félműveltet egy olyan próbálja meg oktatni, aki azt hiszi magáról, hogy művelt. Ő a műveltség csúcsa. Gábor Gyugyi egy önmagába szerelmes féltudatlan proli.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!