Szerbia
21:002024. június 16.
Anglia
Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna

Azért küzdünk, hogy a magyar kormány megkerülésével lehessen költeni az uniós pénzeket

2022. május 07. 11:38

A magyar kormány semmilyen garanciát nem hajlandó adni arra, hogy a strómanjai helyett a rászorulókra költi a forrásokat.

2022. május 07. 11:38
null
Donáth Anna
Facebook

„A rászorulókra kell költeni az EU-s pénzeket!

Ma két nagy kihívással szembesül Európa: az orosz agresszióval, és az emiatt egyre tovább mélyülő, egyre többeket érintő megélhetési válsággal. Az orosz agresszióval szemben továbbra is elszántnak tűnik az Európai Unió: egyre komolyabb szankciókról hozunk döntéseket, egyre költségesebbé téve Putyinnak a háború folytatását. De a béke ma még így is nagyon távolinak tűnik.

A megélhetési válság enyhítésére azonban megvan az azonnali lehetőségünk, és minden eszközünk – csak élnünk kellene velük. Több ezer milliárd forintnyi uniós pénzről van szó, amit Magyarország bármikor megkaphatna az uniós helyreállítási alapból.

De a magyar társadalom viszont már több mint fél éve nem tud hasznot húzni ezekből a pénzekből, mert a magyar kormány semmilyen garanciát nem hajlandó adni arra, hogy a strómanjai helyett a rászorulókra költi majd ezeket a forrásokat.

Mi az Európai Parlamentben 2019 óta pont azért küzdünk, hogy a magyar kormány megkerülésével, közvetlenül az iskolák, kórházak fejlesztésére, munkahelyek teremtésére, a rászoruló családok megsegítésére lehessen költeni az uniós pénzeket. Magunk mellé állítottuk a frakciónkat, a Renew Europe-ot is, így az egyik legnagyobb uniós pártcsalád és több európai miniszterelnök már támogatja, hogy a magyar és más európai önkormányzatok közvetlenül juthassanak uniós forrásokhoz.

Ugyanezen elvek mentén fogunk küzdeni a magyar Országgyűlésben is: a magyar állami és uniós forrásokból az egyre súlyosbodó megélhetési válságot kell azonnal enyhítenünk.

Ezért a parlamentben is mindent meg fogunk tenni azért, hogy az uniós pénzek minél hamarabb eljussanak Magyarországra – akkor is, ha a magyar kormánynak nem tetszik, hogy ezt a pénzt csak szigorú antikorrupciós feltételeket teljesítve oszthatják szét.”

Nyitókép: Facebook

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 224 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
amca
2022. május 08. 18:47
Büdös Prost ! Miért nem csekkkata 4500szor 1 000 000 huffjával kezded. Ahol semmi érdemleges tevékenység.
KBA98
2022. május 08. 12:41
szóval lopni akartok!
Vasalo
2022. május 08. 10:40
Hát igy van amikor a tolvajok akarják meghatározni a szabályokat.
kerekperec
2022. május 08. 09:42
A magyar kormány semmilyen garanciát nem hajlandó adni arra, hogy a strómanjai helyett a rászorulókra költi a forrásokat. (DONÁTH ANNA) Magyarország, a Dicső Proletár Diktatúrája után, a bunkó csőcselékből kinőtt vezetők uralma alatt áll. Ez a 2/3-os lusta bunkó, alamuszi csőcselék meg van elégedve a bunkó kolostormalac O1G uralmával, térdre borúlva, naponta köszönetet mond neki: S gondunk ételre sincs, Ha gazdánk jól laknék, Marad még asztalán, S mienk a maradék. (PS) Köszönet a „balsorsunknak”, nekünk ez az EU/hazaáruló seggdugasz, húgyszagú, kihízlalt, falusi tahó O1G jutott, ki mint volt kommunista titkár, egész családjával jól megtanulta a tolvajlás összes titkát!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!