Tompa Gábor szerint a legártalmasabbak az amerikai liberálisok

2022. április 26. 07:20

Vajon meddig kell hallgatni ezt a patriarchális szart arról, hogy mi a béke?

2022. április 26. 07:20
null
Schilling Árpád
Facebook

„Na, ebben az országban, és ezen a fesztiválon Tompa Gábor szerint a legártalmasabbak az amerikai liberálisok. Ennél röhejesebb álszentséget már régen olvastam. A MITEM kitömi Tompa Gábort, aki ifj. Vidnyánszky Attila legjobb barátjával, harcostársával Vecsei H. Miklóssal turnézik Vidnyánszky Attila fesztiválján, ahol aztán az amerikai liberálisokat szidja, mert ott bizony már régen nincsen szólászabadság, bezzeg Magyarországon!

Beszél még arról is, hogy az ukrán háborúban sok a dezinformáció, ezért jobb belőle kimaradni, meg, hogy ma milyen rossz az oktatás (nyilván nem hallott róla, hogy Magyarországon már lassan tíz éve harcolnak a pedagógusok a diákok jövőjéért), meg, hogy jó lenne a megbékélést keresni, de a radikálisok provokálnak, ezért is kell őket messziről elkerülni. Csupa jó ember, akik élnek-halnak a békéért, és ezért akkurátusan tekintenek el attól, hogy mellettük mennyi mindenkit taposnak el csak azért, hogy ők helyhez juthassanak. És azok a fránya liberálisok ott Ámerikában nem átallották feltenni a kérdést, hogy vajon még meddig kell hallgatni ezt a patriarchális szart arról, hogy mi a béke, meg mi a jómodor.

Hogy vannak szélsőségek? Igen. Hogy ártalmasak lehetnek? Igen. De az, amiről és ahogyan Tompa Gábor beszél, az egy centit sem visz közelebb a békéhez, a megértéshez és a tisztánlátáshoz. Ez az a tipikus önfelmentő, ködösítő, a győztesekhez dörgölőző, a veszteseket figyelemre sem méltató, a tényeket messzire elkerülő, mitikus semmit mondás, amiből mi, magyarok mindig is jelesre vizsgáztunk.

A békéhez elsősorban az vezetne el, ha azok, akik minden hatalmat megszereztek maguknak, bocsánatot kérnének mindazért a sérelemért, amit másoknak okoztak. A hatalmaskodó hatalmasoknak kellene a belátást gyakorolniuk. Ha a legyőzött, megalázott, jogaitól megfosztott kér bocsánatot, azt megalkuvásnak hívják, nem megbékélésnek. Mindig az erősebbnek kell gyengébbnek látszani. Ez az, amit sem Tompa Gábor, sem Vidnyánszky nem ért, mert nem áll érdekükben. Félek tőle, hogy azok a fiatalok, akik hozzájuk kötődnek, hozzájuk alkalmazkodnak, semmivel sem lesznek békésebbek a felmenőiknél. Álszentek lesznek, önzőek és sikeréhesek.”

Nyitókép: MTI / Koszticsák Szilárd

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 68 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
annamanna
2022. április 27. 01:00
Ahogy a kommentekből elnézem, közben Tompa egy ócska nulla semmirekellő Hamletet rendezett, egy rossz rendező: "Van az úgy néha, hogy egy-egy rendezés nem sikerül. Tompa Hamletjét sem tenném ki az ablakba, ha már itt tartunk. es a Hamletje milyen rossz volt...az egesz tarsulat jelentektelenul jatszott,kiveve Vecsei...ordito volt a kulonbseg! rettenetes volt, dilettáns rendezés, totális félreértelmezés. Hasitól sem vagyok odáig, de ő legalább kb. az első rész második felében nem volt rossz és megmutatta, hogy egy normális, tehetséges rendező mellett igazi jó színész is lehet(ne). A Hamlet második része úgy kuka, ahogy van. de jó, h más is így látta..."
Ekeke
2022. április 26. 21:06
Tompanak igaza van. Ráadásul pontosan tudja mit beszél,mert ő maga is zsidó és 10 évet tanított a kaliforniai egyetemen
Rocktoberi
2022. április 26. 17:46
Nincsenek már liberálisok. Libsik vannak akik elkorcsosult liberálisok.
Töki
2022. április 26. 16:16
Így védeni a senkiházi USA-t??? Hááát, szánalomgyász! Ezzel a neolibernyák világrenddel nagyon sok, de mind egyetlen 1 óriási brutál nagy problémából ered, mégpedig az, hogy ők a nagy szabadság és demokrácia mögé bújtatva mindennel szembe mennek, legfőképpen Istennel, és az általa tökéletesen megteremtett TERMÉSZETTEL! De mit is várjunk amikor ilyen akaratgyenge, anyámasszonykatonái ugatnak a demokrácia pajzsa és páncélja mögé bújva. Na és a tanárok. Nekem van elég uncsitesó, nagynéni, nagybácsi tanár a rokonságban. Hát ők sem beszélnek 1 nyelvet, akkor mit akarunk. Amikor a nagy EU ebbe is beleugatott, hogy mit lehet tanítani, mikor, hol és hogyan??? Csodálkozunk olyan dolgokon, hogy a gyerekek miért ilyenek a mai világban, mint amilyenek. Mert attól, hogy modernizált a világ, mindennek meg van a maga helye, ideje és módja ebben az életben. Számomra - aki 4-e, 5-ös tanuló voltam világ életemben - felfoghatatlan ez a világrend amit sikerült a libernyákoknak elbaszni, de főleg a legjobban azt, ami sok-sok ideig működött. Az már csak 1 hozadék a szoci rendszerben a tanárok voltak a legnagyobb párttagok, és besúgok. Hagyjuk is ezt az idiótát!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!