Németország harmadszor sem viccel, újra világháborúba vinne bennünket

2022. április 30. 08:01

A németek egy időzített bomba: most éppen nem az ipar és az élettér, hanem a morál a háborús ok.

2022. április 30. 08:01
null
Kötter Tamás
Kötter Tamás
Facebook

„A német parlament április 28-án, csütörtökön 586 szavazattal száz ellenében úgy döntött, hogy »folytatni kell, és ha lehet, fel kell gyorsítani az Ukrajnának szánt fegyverszállításokat. A csereszállítások keretében ki kell terjeszteni a támogatást a nehéz fegyverekre és komplex rendszerekre is.« Németország 150 éve Európa problémája (Békés Márton), egy újra és újra megépített időzített bomba, amelynek számlálója megint vészesen közelít a nullához. Ma nem egy ipari birodalom szükségletei vagy a germán faj élettere miatt, hanem morális okokból élesítette magát és arra készül, hogy egész Európát, de legalábbis annak közép-keleti részét berántja egy 3. Világháborúba.

»Továbbá a parlament támogatásáról biztosította a kormányt az eddig megtett különböző intézkedések terén, különösen kiemelte a német infrastruktúra átalakítására tett lépéseket, amelyek állítólag az orosz energiafüggőség megszüntetését célozzák.« A morál hajszolása mögött felsejlik a zöld kommunizmus látomása, az új klímaigazságos társadalom megteremtése: ahol nem csak kevesebbet járunk moziba, ahogy azt Robert Habeck német gazdasági és klímaügyi a miniszter jósolta vagy mosás helyett szellőztetjük a ruháinkat(Timmermans) nem »csak« jelentősen romlik az életminőségünk, hanem a morál, a történelem jó oldala nevében megvonják a polgári jogokat is, hiszen a jó, önmagában mindent igazol.

Ebből ki kell maradnunk! Most látszik igazán, hogy mit nyertünk azzal, hogy az ellenzéket távol tartottuk a kormányrúdtól. Igen az olyan alvó ügynököket, mint Tordai Bence és társai; a politikus már a választások másnapján fegyverszállításokat sürgetett. Most válnak számomra igazán kínossá a budai választási eredmények, a Hegyvidék, a Rózsadomb, a Várkerület laptopkapitalistái egy szempillantás alatt elveszíthetik nem csak az állásukat az ipar leállításával, hanem az egész életformájukat is. Mert Frans Timmermans, zöld átállásért (!) felelős bizottság alelnöke jószándékúnak tűnő javaslata könnyen válhat, ahogy egy totális ideológiában szükségszerűen azzá is válik, paranccsá: »dönthetnek úgy is, hogy kevésbé fűtenek, inkább biciklivel mennek, nem autóval, rövidebb ideig zuhanyoznak, hogy a ruháikat kiszellőztetik ahelyett, hogy kimosnák«”

Fotó: Ficsor Márton

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 86 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
obsitos0
2022. május 01. 07:52
Egy hete olvashattuk, hogy ócska, lestrapált, korszerűtlen fegyverzetük van. Mivel harcolnának, JOGÁLLAMISÁGGAL ???????
Farkas Árpád
2022. május 01. 07:52
Németország 150 éve Európa problémája. Igen volt sokszor , elkövette a világtörténelem legnagyobb népirtását a nácik idején, de tisztelt Kötter Tamás úr a cikk többi része demagógia és egyoldalúságtól szenved. A XIX. században Németország kancellárja egy bizonyos diplomáciai zseni volt Otto von Bismarck, aki mindig is óvta Németországot a kétfrontos háborútól. Európa problémája nemcsak a nemcsak a németek, hanem a franciák, a britek is voltak az első világháború előtt és mintha nem a németek csinálták volna Trianont. Most jelenleg viszont Európa legnagyobb problémája Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin, akit ott Ukrajnában kell megfékezni. Nem nekünk, mert mi kevesek vagyunk ehhez a nagyobb nemzetekhez és az nem segít, ha szép szavakat mondunk. Támogatni kell Ukrajnát - még akkor is, ha kisebbségi politikája hagyott maga után kivánni valót - akár a németeknek, bár hadseregük egy nulla, akár a franciáknak, akár a briteknek vagy az USA-nak, ha nem süllyed recesszióba a sok embargó miatt, de ezt a háborút nem Ukrajna indította, hanem Oroszország.
BRAAJEN
2022. május 01. 07:01
Az elmebaj sajátos esete. Itt mind orbán kottájából jáccik. Báncsák szegény elmebeteg putyint...
Andreas1970
2022. május 01. 00:14
Nehez fegyverek kuldesevel Ukrainaba a haboru csak tovabb terjed. Az Oroszok turelmen mulik majd, hogy ebbol vilaghaboru lesz e. Sajnos, sok valaszlepesuk nincs a NATO-val szemben, csak az atomcsapas, aminek az emberiseg szamara katasztrofalis kovetkezmenye lenne, mert az emberiseg kihalasat eredmenyezne.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!