Mi finanszírozzuk és szervezzük meg a saját leváltásunkat?

2022. április 22. 08:31

A háborús álláspont szintén egy tragédia volt.

2022. április 22. 08:31
null
Ungár Péter
Ungár Péter
Telex

(...) „Mi volt a problémájuk az előválasztással? Egyetért Jakab Péterrel abban, hogy nem lett volna szabad civileket is beengedni, mint például Márki-Zay Pétert?

Az egyik kritika a korai orgazmus volt. Azt akkor kétségtelenül nem láttuk, de most utólag már látjuk, hogy akárki lett volna a jelölt, nagyon sok időt adtunk a Fidesznek, hogy legyalulja.

Azzal, hogy beengedtünk külső szereplőket is, még nem volt lehetőség ellenzékváltásra. Márki-Zay Péter kiállt az előválasztás után, és azt mondta, hogy ellenzékváltás történt, miközben más civil jelölt nem nyert rajta kívül, és a pártok jelöltjeit akarta vezetni. Ez a hat párt által szervezett buli volt. Mi finanszírozzuk és szervezzük meg a saját leváltásunkat? Hát ez egy abszurd elvárás. Itt nem volt ellenzékváltásra lehetőség, és aki ennek az ígéretével szerzett szavazatokat az előválasztáson, az nem mondott igazat a választóknak.

Akkor az LMP-nek nincs is felelőssége a vereségben?

Értelemszerűen van felelősségünk. Például Schmuck Erzsi nem ért el harminc százalékot sem Nagykátán, ez a mi hibánk is. De szerintem bonyolultabb, nagyobb és strukturálisabb ez a bukó, mint hogy azt mondjunk, Márki-Zay Péter vagy Gyurcsány Ferenc hibája lenne.

Azt mondta, önvizsgálatra lenne szükség az ellenzéki oldalon. Erre lát egyáltalán kísérletet a pártok között?

Szerdán Szombathelyen 35 ember eljött, és a vereség okairól beszélgettünk a Spritz nevű romkocsmában. Rengetegen a megélhetést mondták fő problémának. A magyar baloldal drámája, hogy a Derkovits lakótelep szavazóköreiben is vesztettünk Szombathelyen. Ez azért fordulhatott elő, mert a Fideszt beengedtünk a baloldali térfélre a jóléti intézkedéseivel, és nem volt rá válaszunk.

Még azt se mondtuk, hogy rendben vannak-e ezek a döntések, vagy nincsenek rendben, egyszerűen úgy tettünk, mintha nem léteztek volna. A háborús álláspont szintén egy tragédia volt. Ebben én is hibáztam – ha már önvizsgálatról van szó -, én inkább a putyinozás hibájába estem. Valójában azonban nem érdekelte ez az embereket.”

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 107 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
medvemagyar
2022. április 23. 12:55
Péter, baszki, Te egy nagyon igéretes politikusnövendék voltál, aki következetes, pragmatikus és nem fél kiállni az elveiért. Még a fidesz-kritikáidra is érdemes volt odafigyelni, mert azon kevesek közé tartoztál, akik nem a gyűlölet, hanem a józan ész oldaláról közelítettek mindenhez. Hogy jutottunk odáig, hogy egy tutyi-mutyi O1G csicska lett belőled egy mérhetetlen párttal a hátad mögött? Mégsem lehet más a politika? Szedd már össze magad!
Kamcsatka5
2022. április 23. 09:57
Mit beszélsz aranyom? A Fuggerék szarosgyurijai milliárdokat költöttek rátok!
Chardonnay99
2022. április 22. 20:14
"a Fideszt beengedtünk a baloldali térfélre a jóléti intézkedéseivel, és nem volt rá válaszunk." De volt válaszuk. Nem szavazták meg, ellenük uszítottak, előástak mindenféle közgizdászt, aki elmagyarázták, hogy ez rossz, igazságtalan és fenntarthatatlan. Meg akarták magyarázni, hogy ez rossz és a megszorítás a jó. Ebben is hülyének nézték az embereket.
Ne szájalj
2022. április 22. 18:36
Mint ahogy Gyurcsany Ferenc megmondta: Mi ekozben nem csinaltunk semmit. Ilyen boszmeseget orszag meg nem csinalt. Hazudtunk ejjel es nappal. stb. Ugyan ott tartanak mint 2006-ban. Hanyszor kell meg elmondani nekik szavazatokkal, hogy semmire se jok, tehetsegtelenek, otlettelenek, ha megnyilvanulnak dol beloluk a suletlenseg. Egyedul onbizalombol allnak jol.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!