Orbán marad a miniszterelnök

2022. április 03. 22:27

A Fidesz-kormány olyan mértékű osztogatásba fogott 2022-ben, amilyet a rendszerváltás óta nem láttunk Magyarországon.

2022. április 03. 22:27
Magyari Péter
444

„A magyar választók úgy döntöttek, hogy Orbán Viktor folytassa a kormányzását. 2010 óta zsinórban a negyedik parlamenti választáson győzött a Fidesz. A 2006-os őszi önkormányzati választás óta mindig, minden választáson a Fidesz kapta a legtöbb szavazatot Magyarországon.

Minden eddiginél több erőfeszítést tett mindkét politikai oldal ebbe a kampányban.

Pénz nem számított

A Fidesz-kormány olyan mértékű osztogatásba fogott 2022-ben, amilyet a rendszerváltás óta nem láttunk Magyarországon. Minden szülő visszakapta a 2021-ben befizetett személyi jövedelmadóját, a nyugdíjasok egy teljes havi plusz nyugdíjhoz jutottak, a benzin árát befagyasztották, a gáz- és az áram árának emelését csak óriási kormányzati támogatással lehetett elodázni, a 25 év alattiaknak nem kellett idén szja-t fizetni, a bankokat a jelzáloghitelek befagyasztására kényszerítették.

Akármilyen nehéz hónapok is jönnek ezután, a kormány mindent megtett, hogy a lakosság ne találkozzon az infláció valóságával. Vagy csak mérsékeltebben találkozzon, és kapjon elég sok ember elegendő kárpótlást. Ebből minden idők legdrágább kampánya lett, az egész államháztartás belerokkanhat.

A Fidesz újabb győzelme azonban nem csak az osztogatáson múlott. A párt kiépítette a párhuzamos társadalmak világát Magyarországon, amiben az ország egyik fele védelmező hősnek, a másik fele korrupt kufárnak tekinti a miniszterelnököt. A két csoport létszáma között nincs óriási különbség, de a 2011-ben hozott választási törvény az Orbán iránt lelkesedő csoport akaratát sokkal inkább érvényesíti.

Ám a zsinórban négy győzelemhez arra is szükség volt, hogy Orbán Viktor meggyőző legyen. A győzelméhez szüksége lehetett a sajtó jelentős részének átállítására propaganda-üzemmódba; az állam korlátlan erőforrásainak felhasználására a kampányához; arra a gátlástalanságra, amivel a demokráciát kicsorbította és a hatalom fékentartására hivatott intézményekre bohócsipkát rakott. De mindez nem lehetne elég, ha nem tudna úgy szólni, és olyan ajánlatot tenni a választók egy igen jelentős részének, ami iránt sokan őszintén lelkesednek.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 76 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
VeJoLa
2022. április 04. 11:19
Engem elborzaszt, amit az identitáspusztító, emberellenes nyugati démoNkráciák művelnek, és aminek az egybesült tágra nyitotta volna a kaput itthon is! OV legalább esélyt jelent a hazánk megmaradására.
Griffi
2022. április 04. 09:49
Amíg osztogatásnak fogjátok fel azt, hogy a családokat segítik, addig ti mindig bukni fogtok.
miazhogynagyonis
2022. április 04. 09:43
harmadvonalbeli, hang nélküli színésznőcskék énekelték, hogy a hatalom a népé. Most, hogy a nép döntött, most mucsa, sötét, el kell innen menni. A gyűlölködő szeretetországotok, az.
cutcopy
2022. április 04. 09:40
"A Fidesz-kormány olyan mértékű osztogatásba fogott 2022-ben" Nem, 2012-ben kezdték..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!