Nemzetmentő helyzetben vagyunk

2022. április 03. 08:42

Nem kérdés számomra, hogy rájuk szavazom, tiszteletben tartva a más véleményt is.

2022. április 03. 08:42
null
Csókay András
Vendégszerző

Csókay András 

idegsebész

 

Mindig megpróbálom Krisztus felől nézni a dolgokat, most különösen fontos ez, mert csak akkor tudunk rátalálni az igazságra.

Két Bibliából vett mondatot idéznék, ami segíti a tisztánlátást.

Az egyik: „Ki kardot ránt, kard által vész el” – melynek kapcsán nyilván a közelünkben lévő háborúra gondolok. Paradox módon most ez a tétje ennek a választásnak: hogy ne sodródjunk, ne avatkozzunk be ebbe a háborúba.

A másik pedig a mindennapi életünkre van befolyással: „az a nemzet, amelyik meghasonlik önmagával, elpusztul” – mondja a názáreti Jézus. Egy nemzet elpusztul akkor, ha a prioritásai között nem őrzi meg elsődlegesen a Szentháromság Egy Isten szerepét,

ezzel szoros összefüggésben pedig a család és a nemzet védelmét.

Ha ebből a nézőpontból tekintünk a hazai közéletre, bár rengeteg hibát találni a kormányoldalon, nem kétséges, hogy ő képviseli jobban ennek a hármas egységnek a prioritását. Nemzetmentő helyzetben vagyunk, nem kérdés számomra, hogy rájuk szavazom, tiszteletben tartva a más véleményt is.

***

Megszólalás a Mandiner hetilap aktuális lapszámának Mi a tét? összeállításából, melyben neves személyiségek beszélnek a választás tétjéről.

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zsuuuzsaaa
2022. április 03. 13:30
Mély alázat és hatalmas szeretet van Csókay Andrásban, egészen elképesztő, hogy az ő életútja tehette volna beképzeltté és hitehagyottá is ... Helyette a szerénységet, alázatot, mély hitet választotta, nagyon tisztelem őt - mindenért !!!
Mandinka
2022. április 03. 12:33
András! Harcolja meg a harcát isten segedelmével! Az eddigieket is köszönjük!
balbako_
2022. április 03. 09:19
Érdemes megnézni kik vannak mellettünk és kik ellenünk. Csókai vagy Juszt, Miklósa Erika, vagy Parászka, Nagy Feró, vagy Puzsér stb....
AROON
2022. április 03. 09:09
Akinek van esze ezt teszi! Akinek meg nincs, az magára vessen!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!