Mit kezdjenek a normális vidéki emberek a budapesti liberális értelmiséggel?

2022. április 29. 09:11

Rákaptam a budapesti liberális értelmiség választási-kudarc elemző műsorainak hallgatására.

2022. április 29. 09:11
null
Paranoid Android
Paranoid Android
Tutiblog

„Relaxációhoz, autóvezetéshez, kondizáshoz, mosogatáshoz mindegyik kiváló. Az egyikben Gulyás Marci a sztálini értelemben vett partizán beszélgetett három muciológussal. Muciológusnak nevezzük azokat a szociológusokat, akik elbírlalták a szociológus megnevezést az igazi szociológusoktól. Többek között onnan lehet megismerni őket, hogy bármilyen általuk tetszőlegesen létrehozott képzetes társadalmi csoportot »osztálynak« neveznek.

A Fideszre szavazó vidéki »szegényeket« meg »osztályárulónak«. A beszélgetés fő témája az volt, hogy a vidékiek miért gondolják a saját érdekeiknek a saját érdekeiket és miért szavaznak egy olyan pártra, amelynek jelentős életszínvonal növekedést, közbiztonságot és egyéb, a nagyvárosi szabadsággal nem összeegyeztethető előnyöket köszönhetnek. És miért nem az ellenzékre, amelynek fő pártja 2010 előtt létbizonytalanságba és nyomorba taszította őket. Félreértések elkerülése érdekében kijelenthető, hogy teljesen pontos látleletet állítottak ki a múltról és jelenről, szinte minden mondatuk ténytartalmával egyet lehetett érteni kormánypárti szempontból.

A baj az volt, hogy szerintük ennek ellenére a vidékieknek a »szabadságot« kellene választaniuk a jólét és a biztonság helyett.

Az egész beszégetés alatt úgy tűnt, mintha a szabadság a bizonytalanság szinonímája lenne. Az a része is különösen kedves felütése volt a beszélgetésnek, ahogy a Marci meg a másik három okos ember összedugta fejét, milyen tanácsokat is adjon az ellenzéknek, mint budapesti csúcsértelmiségi, hogy az mi a fenét kezdjen azokkal a fránya vidéki emberekkel. Annak az ellenzéknek, azok az értelmiségiek, akiknek jó szavuk sem volt soha a vidéki emberekről.”

Nyitókép: AXEL HEIMKEN / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vasgyari Tibi
2022. április 29. 22:53
Az úgynevezett liberális értelmiség a marxizmus talajáról szemléli a világot, ez az oka a teljes vakságnak, hamis választ kapsz, ha osztályalapon akarod magyarázni a társadalmi jelenségeket. Nem tudnak elszakadni ettől, ráadásul a nyugati progresszió újra elővette. Ezért egyesülnek újra a világ progresszív hülyéi.
Ólat a trolloknak
2022. április 29. 21:56
Naja, de mi budapestiek mit kezdjünk velük?
Pelso j.
2022. április 29. 20:05
Micsoda kérdés, egész jó, -lenne, kár, hogy se haszna, se értelme. Mert a vidéki emberek ez égvilágon semmit sem akarnak budapesti liberális értelmiséggel. Pótkérdés, amolyan napi szintű: mit kezdenek a vidéki emberek az elszabadult árakkal, meg lesznek védve?
Andilla
2022. április 29. 17:47
A témában ez eddig mindent visz: https://www.facebook.com/jobberzes/photos/a.112670283907313/527473499093654 Önsegítő csoport választási veszteség után - 5 hetes, Margit-híd budai hídfőnél. Ha hozzáolvassuk, mit írt róla ez a csaj, talán semmi más nem mutatja jobban a gondolkodásbeli, hozzáállásbeli különbséget. Nem kérdés, hogy a kettő közül melyik az épeszű.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!