Mindenkinek el kell mennie szavazni!

2022. április 03. 08:53

Harminchat évet éltem az átkosban, ahol nem mondtam volna ki, amit most igen.

2022. április 03. 08:53
null
Kemény Dénes
Vendégszerző

Kemény Dénes

a vízilabda-válogatott háromszoros olimpiai bajnok szövetségi kapitánya

 

A szavazati jogunk a demokrácia lényege: harminchat évet éltem az átkosban, ahol nem mondtam volna ki, amit most igen: alkotmányos jogunk, hogy kifejtsük a véleményünket.

Ezt tanácsolom azoknak is, akik esetleg azon az állásponton vannak, hogy az ő jelöltjüknek a nullához konvergáló esélye van arra, hogy bejusson a parlamentbe. Hiszen akit izgat Magyarország jövője, az jobban is tud aludni azok után, hogy élt az alkotmányos jogával, és elment szavazni.

Mindig csodálkozom azon, amikor azt mondják: a 60-65 százalékos részvételi arány milyen magas – az én olvasatomban a 99 százalékos is alacsony! Ezzel csak azt szeretném hangsúlyozni:

mindenkinek el kell mennie szavazni.

Különösen boldoggá tesz, hogy immár harminckettedik éve megadatik, hogy ténylegesen számít a véleményünk, és a választás befolyásolja az életünket az elkövetkező négy évre.

***

Megszólalás a Mandiner hetilap aktuális lapszámának Mi a tét? összeállításából, melyben neves személyiségek beszélnek a választás tétjéről.

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kolozsv
2022. április 04. 00:23
ELMENTÜNK, DÉNES BÁTYÁM!
Robur
2022. április 03. 18:17
Megyünk! És szájba rúgjuk orbánt!
Akitlosz
2022. április 03. 17:07
"Mindig csodálkozom azon, amikor azt mondják: a 60-65 százalékos részvételi arány milyen magas – az én olvasatomban a 99 százalékos is alacsony! Ezzel csak azt szeretném hangsúlyozni: mindenkinek el kell mennie szavazni." Egy újabb diktátor hajlamú, aki erőszakkal akar "demokráciát". Nem, nem kell elmenni szavazni. A szavazás jog és nem kötelesség. S ez így helyes. Ha kötelesség lenne, akkor nagyon megszaporodnának a rajzolt nemi szervek a szavazólapokon. Okkal és joggal.
Akitlosz
2022. április 03. 17:04
A "demokrácia" lényege, hogy hiába szavazhat arról, hogy kik döntsenek helyette, róla, hiába mondhatja a véleményét, akkor sem a többség, hanem csak az igen szűk körű "politikai elit" hozza a döntéseket közügyekben. A szavazás és a vélemény mondás joga arra jó, hogy azt higgye van beleszólása, ezért a nép kevésbé lázadozzon. Ha tényleg demokrácia lenne, akkor lenne halálbüntetés, az államfőt a nép választaná stb. stb. stb. Nagyon más világ lenne. Az országgyűlés alkalmatlan a többségi akarat érvényre juttatására. Ez eleve a szándékában sincsen. A többségi akarat nem érvényesül, ha azzal a hatalom nem ért egyet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!