Az ellenzéki stratégia három héttel a választási kudarc után is csak annyi, hogy le kell menni vidékre

2022. április 22. 14:11

Lehetséges, hogy nem az 57 elért képviselői mandátum felvételéről kéne vitatkozni választások után.

2022. április 22. 14:11
null
Juhász Vanessza
Mérce

„Hadházy Ákos szerint az ellenzék dicsőségként élte meg, hogy 20 ezer önkéntes ment le a vidéki szavazókörökbe voksokat számolni, ám sokkal inkább szégyenkeznie kellett volna, hogy helyi ellenzékieket nem találtak erre a feladatra. A Momentum zuglói politikusának megfejtése az volt, hogy először a falvakban kell két olyan embert találni, aki „felvállalja, hogy ellenzéki”. Hangsúlyozta, a parlamentben való interpellálás helyett a képviselőknek inkább ezeket az embereket kellene megtalálniuk.

Az ellenzéki politikusok lassan három héttel a történelmi vereségük után sem értik pontosan, hogyan tudnák megszólítani a magyar társadalom többségét.

Már bebizonyosodott, hogy az összefogás jelenlegi formájában nem elég, és az sem, ha a politikusok pusztán „lemennek vidékre”, azonban ahelyett, hogy újragondolnák a teljes politikai ajánlatukat, inkább morális felsőbbrendűségi harcokba bonyolódnak, és ujjal mutogatnak egymásra. Jámbor András a vitán megjegyezte, a kutatások szerint azok az emberek is támogatják, hogy az ellenzék parlamenti munkát végezzen, akik nem rájuk szavaztak.

Lehetséges, hogy az összefogás tagjainak nem az 57 elért képviselői mandátum felvételéről kéne vitatkoznia a választások után, hanem inkább – hogy egy klasszikussal éljek – tetszettek volna forradalmat csinálni.”

Hadházy a bukott választásról: Ha a koleszterin nem oldja meg a problémát, akkor majd gondolkodhatunk

Vajon kire/kikre gondolhatott Hadházy Ákos? Bővebben...

Nyitókép: Facebook

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 66 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zolizolizoltan
2022. április 23. 14:16
A fővárosiak maradjanak a fővárosban. Micsoda baromságot találtak ki: "majd többet járunk vidékre". Ezzel még jobban megutáltatják magukat. Fel kell támasztani a Kisgazda és FÖLDMUNKÁS pártot falusi emberekkel. Vagy ehhez hasonlót. Nem a fővárosban, hanem a falvakban hús-vér emberekkel. Az sem baj, ha ez a vidéki párt beszól a pökhendi fővárosiaknak és másfajta politikát követ.
machet
2022. április 23. 10:42
Mivel semmilyen lényegi töltés nincs bennük most egy kicsit úgy kell csinálni mintha elemeznék a dolgot de ez csak színjáték.Érdemi dolgot nem tudnak.Nemzetivé nem alakulhatnak mert akkor ki támogatja őket nyugatról?Megy minden tovább.Egy sima,egy fordított vagy egy fordított,egy sima.Mindegy, jól élnek ebből a kamu szinházból.
Reszelő Aladár
2022. április 23. 09:03
A szitu az, hogy a Fidesz bekerítette Budapestet utcáról utcára, kerülettől kerületre nyomul befelé. A külső kerületekben mindenhol javultak a számok és csak a teljes összefogás volt az, ami minimális ellenzéki győzelmeket hozott. De ennek most talán vége. Ha az ellenzék így melózik tovább, mint eddig tette, akkor 4 év múlva ennél is nagyobb picsázás jön.
vip era
2022. április 23. 06:58
Na jó,segítek. Ezekkel az ellenzéki vezetőkkel nem lehet választást nyerni. Ez alap. A megoldást nektek kell megtalálni. Nem fog hamar menni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!