Hogy történhetett, hogy így lemaradt az ellenzék?

2022. április 08. 17:35

Úgy szavaztak, ahogy a propaganda és a pap diktálta nekik.

2022. április 08. 17:35
Ellenzéki szavazatszámlálók
Facebook

Lapunk szemlézni kezdte a jellemzően városból vidékre utazó, arra rácsodálkozó ellenzéki szavazatszámláló aktivisták beszámolóit – tanulságos látleletként Magyarország 2022-es közállapotairól. Itt jön egy, és jön majd több is.

Az eddig szemlézett beszámolókat itt lehet elolvasni.

***

„Vacon voltunk regi baratommal szavazatszamlalok. A korzetunk nem messze volt a templomtol, ahonnan elvileg mise utan jottek a szavazok. Olyan nagy szamban, amit a mar sok eves tapasztalattal rendelkezo helyi SZBSZ tagok sosem lattak! Az utcan orakig a sarokig ert a sor! Az 1200+-os listarol 999-en jottek el!!! Es ugy szavaztak, ahogy a propaganda es a pap diktalta nekik. A tarsasag jo fely volt es profi onkormanyzati erok. A nepszavazas szamlalalasa kozben derult ki, hogy ujabb 2/3 lett a valasztasok vege. (Majdnem lehanytam az egesz paksametat az asztalon!)

Igyekeztem nem robbani, es azt hiszem sokaig birtam is.

Aztan, mikor kiderult, hogy nem ugy kell szamolni a gender kerdesrol generalt ostobasagot, ahogy addig nyomtuk (ilyen ugye korabban nem volt, hogy nepszavazat mas valasztassal kevertek volna, ugyhogy tapasztalat semmi), kicsit beragtam. Ez mar ugy ejjel 1 korul...

Megkerdeztem, hogy ki mikor talalkozott ezekkel a kerdesekkel azelott, hogy orbanisztani spinmesterek az orunk ala kezdtek dorgolni minden egyes sarkon, internetes keresesnel, mediumban? Persze kuss volt. Szoval a tapasztalat az, hogy itt nem kellett csalni. mindenki tudta a dolgat es sok instrukciot kaptak arra vonatkozoan, kire is kell szavazni, ki nem viszi haboruba a hazat es ki intezi el, hogy legyen gaz tovabbra is. Ami meg erdekes volt, hogy mig az osszefogasra 365 szavazat erkezett, addig a nepszavazasra 607 ervenyes (4xnem)!!! Ez azt jelenti, hogy az ellenzeki szavazok kozul is sokan ugy szavaztak a hazug kerdoivre, ahogy azt a hazugsaggyar elvarta. Na, igy.

Szemelyes hozzafuznivalo: meg mindig kaban allok az eredmenyek elott, hogy tortenhetett, hogy igy lemaradt az ellenzek? Ilyen osszefogas ebben az orszagban meg nem volt (talan nem is lesz tobb). Lehet, hogy az onkormanyzati valasztasok utan kellett volna idot, penzt, energiat pazarolni egy komolyabb "ellen"mediara? Esetleg egy TV, radio, ujsag is szulethetett volna, ami kicsit hozzasegitett volna a 2xA4-es Nyomtass Te is!-hez? Hogy lehet, hogy a 'kozmedianak' csufolt intezmenyrendszer tovabb mergezheti hazugsagokkal es elhallgatasokkal a fogyasztok mindennapjait es agyát?

Hogyan lehet az, hogy az egyhazi szemelyek asszisztalnak a fasiszta rendszer kiepiteshez, megtartasahoz?

Van az a penz?

Az exodus elindult. Nagyon sokan, akik a jovoben tehetnenek valamit, keresik a helyuket. Angolul, Nemetul, Spanyolul. Oroszul nemigen. Fogyunk. Ahogy fogy az ido is ahhoz, hogy normalis orszag legyunk.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 122 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kergeller
2022. április 09. 21:13
mar az se fer a fejebe, hogy hogyan szavazhatott valaki negyszer nemmel, ha elotte az osszefogast huzta be. tenyleg ugy all, hogy vagy velunk vagy ellenunk, mas ut nincs...
Jacques Foche
2022. április 09. 21:01
„ki nem viszi haboruba a hazat es ki intezi el, hogy legyen gaz tovabbra is” Tetszettek volna ugyanezt hazudni, nem került volna semmibe. Csak ugye fontosabb volt mindenben az O1G-vel ellentétes végletet elfoglalni, még ha jól láthatóan önmegsemmisítéshez vezet is.
rajgy
2022. április 09. 20:29
Orbán Viktor "papagáj"-kommandója győzőtt a locsogó MZP felett. Orbán-nal ugyanazt a "békegalamb" mondatot olvasatták be hetekig, MZP pedig 2 orás molológokat mondott, amikből a hibákat jól össze lehetett vágni.
Sulammit
2022. április 09. 17:23
Nem tudom, hogy melyik templom papját vádolod meg azzal, hogy az olvasmány, szentlecke Evangélium, magyarázata elmélkedése helyett Fidesz szavazásra buzdít, de mindegy is, mert rágalmazol egy papot, mert te úgy gondolod, hogy a templomba járó keresztény emberek, amúgy hülyék lennének és a moslékra szavaznának. A helyesírásodban szarvashibák vannak. Ezen változtass, hamár megosztod a nyilvánossággal, a véleményedet. Az ország normális, csak te vagy helikopter.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!