Gyurcsány Ferenc tudathasadása

2022. április 26. 07:41

Egy autokratikus irányítású közösségben egyetlen embert nem érhet semmilyen kritika: a nagyfőnököt.

2022. április 26. 07:41
null
Megyeri Dávid
Magyar Nemzet

„Sokan sokféle értelmezést fogalmaznak meg a baloldalon és holdudvari politológusaik körében a választási kudarcukkal kapcsolatban. A legváltozatosabb okokat tálalják föl – persze mindig csak másokban és nem saját magukban keresve a hibát –, ám egyvalakit semmilyen, a leghalványabb kritikával sem illetnek: Gyurcsány Ferencet. 

Ez annál is különösebb, mivel Márki-Zay Péteren kívül senki sem nyilatkozott a kampány előtt és alatt annyiszor az egész ellenzék nevében, mint a bukott miniszterelnök, a DK elnöke. No lám, csak kiderül »a hallgatás beleegyezés« mondás igaz­sága nyomán, hogy tényleg ő a főmufti, aki meghatározza a liberálbaloldal politikáját, hiába cikizték a nem baloldali sajtót, amiért kimondta, hogy Gyurcsány dönt minden lényeges kérdésben. 

Egy igazi autokratikus irányítású közösségben ugyanis egyetlen embert nem érhet semmilyen kritika: a nagyfőnököt. A feltűnő gyurcsányi érinthetetlenséggel tehát az ellenzék ráerősít az eddigi feltételezésekre. A választási vereségük után Gyurcsány kinyilatkoztatta, hogy Márki-Zay Péter a hibás a választási vereségért, s terjengősen és zavarosan többek között arról értekezett, miszerint kapitány nem attól lesz valaki, hogy megválasztják, hanem attól, hogy biztonságos úton biztonságos kikötő felé vezeti a hajót. Tekervényes és dagályos mondandójának az volt a veleje, hogy Márki-Zay – akinek még a nevét sem mondta ki – nem volt jó kapitány. Ezt a szöveget mindenki úgy nyelte be, mint kacsa a nokedlit, a legkisebb ellenvetés nélkül, holott van vele egy nagy bibi: nem a kelekótya, krónikus fecsegőkórban szenvedő miniszterelnök-jelölt nevezte magát kapitánynak, hanem Gyurcsány Ferenc őt.”

(Fotó: Gyurcsány Ferenc beszédét írja/Facebook)

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tobit
2022. április 27. 18:21
Gyurcsány Ferenc mindenképpen hibás. Amikor Márki-Zay átlépte a piros vonalat bizonyítva alkalmatlanságát, leválthatta volna de nem tette. Hogy miképpen? Ahogy Karácsony Gergely visszahívásával miniszterelnök jelölté tette. Mindezeket fű alatt a háttérből.
Csubszi
2022. április 26. 22:51
"Egy autokratikus irányítású közösségben egyetlen embert nem érhet semmilyen kritika: a nagyfőnököt." Szóval diktátor
fado
2022. április 26. 16:45
El Qro
Papamaci1957
2022. április 26. 13:14
Nem szégyen, örömteli.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!