Ez a magyar valóság

2022. április 06. 09:51

Vagy nagyon túlsúlyosak voltak, vagy iszonyatosan ráncosak, esetenként kelésekkel a bőrükön, erősen hiányos fogakkal.

2022. április 06. 09:51
null
Ellenzéki szavazatszámlálók
Facebook

Lapunk szemlézni kezdi a jellemzően városból vidékre utazó, arra rácsodálkozó ellenzéki szavazatszámláló aktivisták beszámolóit – tanulságos látleletként Magyarország 2022-es közállapotairól. Itt jön egy, és jön majd több is.

***

„Nagyon kis tolnai településen voltunk ketten, nem szeretném megnevezni. Tanulmányt lehetett volna írni az ott látottakból, pedig nyilván az ember tudja, hogy ez a magyar valóság, de azért élőben és tömören szembesülni vele kicsit lehangoló.

A település kb. 75%-ban fideszes a leadott szavazatok alapján,

a kivételt valószínűleg a néhány Budapestről leköltözött ember képezi.

A népszavazási kérdőívre érkezett pár érvénytelen szavazat előtt az egész SZSZB teljes értetlenséggel állt, hülyének nézték a szavazókat, a gyerekvédelmi dumát teljesen elhitték.

Kedvesek voltak velünk, örültek a segítségnek amit kaptak tőlünk az SZSZB-ben. Mondták, hogy majd menjünk vissza a Fudán népszavazásra, szívesen látnak minket. A mások által elmondottakkal megegyezően azt tudom mondani, hogy a csalás nem a szavazóhelyiségben történt, ha történt. 

Szerintem a fideszhívők három csoportból kerülnek ki alapvetően. Vannak a korrupt NER-esek, akiknél nyilvánvaló oka van annak, hogy fideszesek, vannak a közép-osztálybeliek, akiket CSOK-kal, családi adókedvezménnyel, stb. megvásároltak, és vannak a ténylegesen abuzált és erősen félretájékoztatott Stockholm szindrómás emberek, akiket félelemkeltéssel tartanak maguk mellett, miközben valójában szinte semmit nem kapnak a fidesztől és alapvetően elégedetlenek az életükkel, ugyanakkor nem gondolják, hogy jobbat érdemelnének. A faluban szerintem a polgármestertől eltekintve (az ő családtagjának vállalkozása a nerpedia szerint többszázmilliós pályázatot nyert) a lakosok nagyrésze az utolsó kategóriába tartozik. Azt gondolom egyébként, hogy ha legközelebb az ellenzéknek sikerül valami választási stratégiát kialakítania, akkor

a budapesti értelmiségi rétegen túl a megvásárolt középosztályt és a Stockholm szindrómásokat kell valahogy megcélozni.

Az SZSZB tagok és a választók is mind fizikailag leharcoltak, a valós koruknál, ami mindenki esetében kiderült a személyi számból, kb. 10-15 évvel idősebbnek néztek ki. Vagy nagyon túlsúlyosak voltak vagy iszonyatosan ráncosak, esetenként kelésekkel a bőrükön, erősen hiányos fogakkal. Látszott rajtuk, hogy nehéz életük volt. Intellektuálisan sem voltak a helyzet magaslatán, amit szomorú volt látni. Volt olyan választott tag akinek nehezen ment a megjelentek strigulázása még úgy is, hogy egy tényleg nagyon kis településen voltunk, ahol óránként néhány szavazó jelent meg (volt olyan pillanat, amikor a strigulák száma és a névjegyzékben aláírtak száma között az eltérés 5 szavazó volt). A névjegyzéket kezelő tag nem ismerte az ábécét, a névjegyzéket mindig előlről kezdte böngészni amikor jött egy új szavazó. Volt aki olyan részegen jött szavazni, hogy nem tudta a szavazólapot összehajtogatni és berakni a borítékba, ketten segítettünk neki. A fidesz-t sikerült beikszelnie, nehogy a fiúkat elvigyék a háborúba (az ő mondása). 

Leszavaztak a fideszre, de eközben mindenki az SZSZB-ben panaszkodott a helyzetére, a választott tagok a pénzért voltak ott, volt akinek egy pár tízezer forintos nyárra tervezett kiadása volt és arra gyűjtött. Volt, akinek a párja épp munkanélküli lett és számolták, hogyan fognak kijönni a pénzből. Más dolgozott, de mégis problémát jelentett neki, hogy a hónap végéig kijöjjön a pénzéből. A faluban bolt, kocsma, semmi sincs. Többen diszfunkcionális családi életükről is beszéltek, több különböző férfitől/nőtől házasságon kívül született gyerekről, elvált és meghalt szüllőkről, fiatalon meghalt testvérről. 

Politikáról nem beszéltünk, mivel nem szabad, de

én úgy éreztem, hogy azért szavaznak a fideszre, mert még azzal a nagyon kevéssel amit kapnak is sakkban tudják őket tartani.

Ha az ellenzék azt a nagyon keveset is elvenné tőlük (amivel riogatták őket) akkor tényleg a túlélés lenne a tét. Ilyen szemszögből nézve a fidesznek nem is érdeke, hogy többet adjon nekik, éppen csak a túlélés szélén tartani őket és fenyegetni őket, hogy még ezt is elveszíthetik sokkal hatásosabb stratégia.”

Fotó: MTI

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 145 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Emery4919
2022. április 06. 23:52
"vannak a közép-osztálybeliek, akiket CSOK-kal, családi adókedvezménnyel, stb. megvásároltak," Nagyon egyszerű a dolog, vásároljátok meg őket ti.
Illieral
2022. április 06. 21:51
Szerintem mindegy, hogy ezek az emebrek kire szavaznak, de bizony az igaz, hogy vannak ilyen falvak, ahol nagyon durva a helyzet, kilátástalanság, lepusztult emberek. És itt jön a csavar a Fidesz, legalább adaott nekik közmunkát, és rezsicsökkentést. Balodal valóban elvenné ezt a kicsit is. És, ahogy már korábban írtam, igen vannak ilyen végletekig lepusztult semmiről nem tudó emberek, de ez csak kis része a vidéknek, nem mindenki ilyen ezt a 100-200 ezret el kell engedni, nem őket kell emgnyerni, hanem a dolgos rendes vidéki kis embert, akik viszont nem a buzulásra vevők, hát ilyen is van... Szóval tényleg nem akarják sokan érteni a dolgot.
pragmatika
2022. április 06. 18:36
"Mondták, hogy majd menjünk vissza a Fudán népszavazásra, szívesen látnak minket." :))) Ezt a poént én is elsütöttem volna ennek a "pestiértelmiségi"nek. Persze fel sem fogta a balf.sz hogy hülyére veszik.
Erdőmester
2022. április 06. 16:40
Nyomorult pesti libernyák! Mélységesen szégyeld magad. Ha az általad leszólt, lenézett vidéki választók keze nem lenne kérges a sok munkától, éhezhetnél a fővárosban te ostoba bugris majom!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!