Döntsünk jól, mi, mindannyian!

2022. április 03. 08:45

Nem kérünk a diktátumokból, az uniformizálásból, a természet törvényeinek kiforgatásából.

2022. április 03. 08:45
null
Kovács Ákos
Vendégszerző

Kovács Ákos 

énekes, dalszerző

 

Magyarnak születtem. A világ legszebb nyelve az anyanyelvem. Apa vagyok, és kulturális szereplő. Istenkereső ember.

Így nem is olyan nehéz eldönteni, hogy mi a fontos a világban: hogy létezhessen magyar út, magyar érdek és magyar válasz, ami rólunk szól, és bennünket vesz figyelembe. Hogy a gyerekeim biztonságban és ne rettegésben nőjenek fel. Hogy a kultúránk és rengeteg szellemi értékünk megmaradhasson, bővülhessen. Hogy hitünkért ne kelljen üldözést elszenvedni. Soha nem hagytam ki egyetlen választást sem, mert tudom, hogy nagy a tét. 

Az ember mindig azt érzi, éppen most a legnagyobb. Például az, hogy szabadon kimondhassuk, kétszer kettő négy. Az apa férfi, az anya nő.

Nem kérünk a diktátumokból, az uniformizálásból,

a természet törvényeinek kiforgatásából, a minket megfigyelő technológiai cégek uralmából, a folyamatos hazug vádaskodásból és az állandó zsarolásból. Elég a mindenható világmagyarázatokból, a klíma, a járvány és a migráció erőltetéséből. A saját hazánkban mi döntünk. Hát döntsünk jól, mi, mindannyian, idegen erők által fegyverként egymásra fogott magyarok.

***

Megszólalás a Mandiner hetilap aktuális lapszámának Mi a tét? összeállításából, melyben neves személyiségek beszélnek a választás tétjéről.

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik