DK-ítélet: Márki-Zay a hibás

2022. április 09. 10:14

Az egészben persze nem Láriferi mentegetése a lényeg, hanem az ájult tisztelgés a leépült vezér előtt.

2022. április 09. 10:14
null
Pilhál György
Magyar Nemzet

„Azt eddig is tudtuk, hogy nem Barkóczi Balázs pártszóvivő a legélesebb kés a DK fiókjában, csak az nem világos, hogy miért kérkedik ezzel. Ilyeneket ír a vasárnap képviselői mandátumot szerzett ember: »Látom, hogy a vereség után néhány ellenzéki is Gyurcsány Ferencet emlegeti […], valóban van itt egy Gyurcsány-szál a háttérben, csak nem úgy, ahogy elsőre gondolják, meg nem is annyira a háttérben.«

És diadalittasan előáll a maga fabrikálta ellenérvvel: »2019, önkormányzati választás – nincs Márki-Zay Péter, Gyurcsány Ferenc pedig felszántja az országot az egész kampányban. 2022, országgyűlési választás – Gyurcsány Ferenc nem folytathat országos kampányt, mert erre kéri Márki-Zay Péter, aki végigkampányolja az országot. Eredmény: kétharmados Fidesz-győzelem, a 2019-ben megnyert városok jelentős többségében veszít az ellenzék.«

Barkóczi lakáj következtetése: Márki-Zay a kétharmad felelőse. Csak szólok, 2010-ben, 2014-ben és 2018-ban is kétharmaddal nyert a Fidesz. Erről azonban Barkóczi hallgat, mint hal a szatyorban. Az egészben persze nem Láriferi mentegetése a lényeg, hanem az ájult tisztelgés a leépült vezér előtt. A szervilis megfelelés. Csontig, ahogy a pártranglétra megköveteli… (Az ősi kultúrákban is áhítat övezte a törzs bomlottjait. Szavukat itták, lábnyomaikat archiválták.)

Egyébként a kétségbeejtő Márki-Zaynak vannak tiszta pillanatai. Minap például kijelentette: nem rá mondtak nemet a választók, hanem szemkilövőhegyire. Borzasztó tehertétel. Ha föltűnik az egyik oldalon, a választók jelentős része fut a másik irányba.Talán nem kellett volna vállalni vele a stafétát.”

 

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
olajfa1
2022. április 09. 20:52
HÁT'... KI MÁS?... :-DDD
Kup Lung
2022. április 09. 16:10
Úgy fogalmaznék h. az ellenzéki pártok kölcsönösen elismerték a másik alkalmatlanságát! -----
Voltkocsmáros
2022. április 09. 15:46
Páholyból nézhetjük mi következik az összefosás házatáján.Hogy jó lesz a műsor az garantált.
Szittya66
2022. április 09. 15:43
Új májat Fletónak! És az öregecskedő feleségét -a bolgár súlyemelőnőt- is cserélje le Vadaira!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!