Nem tehetjük egy személyben felelőssé Márki-Zayt

2022. április 19. 10:24

...de azt nem tagadhatjuk le, hogy ez a választás rajta és az ő csapatán ment el.

2022. április 19. 10:24
null
Buzinkay György
Facebook

„Mikor megnyertük az előválasztást itt a Pilis-Dunakanyarban, akkor a sajátjaimnak Forma-1-es hasonlattal próbáltam ezt elmagyarázni. A pályán a versenyzőt látjuk, a győzelmeket és a világbajnoki címeket a versenyző hódítja el, de ha nincs alárakva a győztes autó, nincs meg a győztes csapatstratégia, a legjobb pilóta sem nyer. Ez egy személyközpontú csapatjáték.

Volt február elején egy belsős - élő megkérdezésen alapuló, azaz a legmegbízhatóbb fajta - közvélemény kutatásunk a Pilis-Dunakanyarból. Ebben a teljes népességben a közös lista 42%-on állt, én 38%-on, Márki-Zay Péter 36%-on. A lista +6%-on állt, én +4%-on, MZP +2%-on. És persze volt 30% bizonytalan. A vége az lett, hogy mi pont annyit kaptunk itt, mint ahogy MZP állt, 36%-ot, bizonytalanok közül pedig majdnem 20%-ot állított Orbán a maga oldalára. Amennyire tudom, hasonlóak a tendenciák más mért körzetekben is.

Tehát csinálhat akármit a helyi jelölt, csinálhat akármit az ő csapata, a nap végén a miniszterelnök-jelölt megítélése alapján szavaznak az egyéni jelöltre is. Nem tehetjük egy személyben felelőssé Márki-Zayt, de azt nem tagadhatjuk le, hogy ez a választás rajta és az ő csapatán ment el. Lehet, hogy nem nyerhettünk volna egy “tökéletes vezetővel” sem, de ennél egészen biztosan jóval szorosabb eredményt kellett volna hoznunk.”

***

Buzinkayt jogászként mutatja be egy baloldali kampányújság, pedig életrajza alapján nincs jogi végzettsége

Momentumon belül marad: Hajnal Miklós példáját követi párttársa, Buzinkay György. Bővebben...

Nyitókép: Facebook / Buzinkay György 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
akiaki
2022. április 19. 23:30
szegény buzinkai!
drom176
2022. április 19. 22:02
Ez a szopottgombócfejű majdnemjogász sem érti....képtelenek megérteni! Erről a tablóról mászott le a kis akasztani vágyó lenin-fiúcska? https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/f/ff/Hungarian_Government_1919.jpg
Onurisz
2022. április 19. 19:20
Ezt jól látja ez a főállású homoszexuális. Az országgyűlési választás Magyarországon (úgy tűnik, Budapest kivételével) a miniszterelnök, az ország vezetőjének megválasztásáról szól. Ha a jelölt személyében alkalmatlan, akkor lehet mögötte akármilyen összefogás is, nem fog rá szavazni a többség, csak a felbőszült kisebbség. Az ellenzéki politikusok 12 éve nem értik ezt az egyszerű összefüggést. Most azt hitték, hogy ha nagy nehezen 'összefognak', akkor ennek élén bármelyik ősúlytalansága vagy valamelyikük felesége beszavaztatható a miniszterelnöki székbe. Aztán majd mindent felforgatnak és elveszekednek azon, hogy mi legyen. Na ebből nem kért a józan vidéki emberek többsége, különösen egy potenciális világháború árnyékában.
Felix Leiter
2022. április 19. 18:54
Idefigyu Buzigyuri...inkább azon gondolkodj el, de nagyon, hogy lehet-e úgy választást nyerni egy szavazókörzetben, hogy egyes településekre el se mész kampányolni, "mer' a közvéleménykutatások szerint úgyis én nyerek"... Na meg az is erősen kontraproduktív volt, hogy mindent telehánytatok plakátokkal, ahelyett, hogy példát vettetek volna Dr. Vitályos Esztertől, aki egyik találkozóról ment a másikra, mindenkivel kedves volt, elmondta, hogy mit szeretne csinálni, ha mandátumot kap, abszolút jó benyomást tett a választókra...nektek meg még egy épkézláb programra se futotta. Lehet kenegetni a sz@rt MZP-re (nyilván a kudarc nagy részét ő hozta a konyhára), de itt a komplett moslékkoalíció taknyolt el. És persze nálatok sz@rnak-bajnak nincs gazdája, senki nem vont le semmilyen konzekvenciát, mindenki maradt a jó, tőgymeleg tehénszarban. Félreértés ne essék, nekünk ez így tökéletes.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!