Bocsánatot kérünk

2022. április 05. 14:24

Éjt nappallá téve dolgoztunk, felszántottuk az egész országot. De ez nem volt elég.

2022. április 05. 14:24
null
Donáth Anna
Facebook

„Bocsánatot kérünk tőletek, mert az Orbán-rendszer ellenzékeként nem tudtunk élni azzal a bizalommal, amit belénk fektettetek az elmúlt években, egészen az utolsó órákig.

Éjt nappallá téve dolgoztunk, felszántottuk az egész országot – nem csak a kampányban, hanem a 2017-es alakulásunk óta folyamatosan. A legkisebb falvakban is voltunk, kopogtattunk, tettük a dolgunkat, amiről azt hittük, sikerre vezethet.

De ez nem volt elég. Mélyen át kell gondolnunk, miért nem, és hogy mit rontottunk el. Hogy mit tudunk másképp csinálni. Hogy mi az ellenzéki politizálás jövője. Akkor is, ha ebben az autoriter rendszerben az egyenlőtlen feltételek miatt ezerszer nehezebb többséget teremteni.

Amit biztosan máshogy kell csinálnunk:

1) Sokkal mélyebben meg kell értenünk azt, hogy miért vették komolyabban Orbán Viktor politikai ajánlatát annál, mint amit az ellenzék kínált. Nem elég azzal elintézni, hogy a városokban informáltabbak az emberek, míg a »vidékre« nem jutnak el az információk. Az egész országban erősödött a Fidesz, így nem szabad egy Budapest-vidék ellentétre redukálni a magyarázatainkat. Másrészt pedig propaganda ide vagy oda, az emberek félelemérzete – például a háború kapcsán – valós, akkor is, ha azt a félelemérzetet hamis információk alapján alakítják ki magukban. Ezeket a létező érzelmet nem lehet ignorálni. Sőt, pont, hogy az ilyen érzelmekkel rendelkező választók felé kell megértően viszonyulnunk.”

Fotó: Trenka Attila

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 247 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nagykoru
2022. április 07. 07:48
Amíg Brüsszel seggét nyalod.és elárulod Magyarország népet addig soha nem fogsz a baloldali tolvajokkal össze fogva rá jönni .hogy mit kéne csinálni.Csak eggyet eltűnni a jó francba te hazaáruló picsa
Zozi
2022. április 06. 22:25
Ez nagyon szép eredmény, csak így tovább! Nem haragudhatok Márki Zayra sem, beváltotta az ígéretet, leváltotta az ellenzéket.
Prücsök
2022. április 06. 18:37
Nem kéne a hazád ellen dolgozni, nem kéne a magyarokat eladni az EU - nak. Ti csak rombolni tudtok.
zsolti123
2022. április 06. 13:39
"Éjt nappallá téve dolgoztunk, felszántottuk az egész országot." Ebből semmi sem igaz. De még igaz lehet. Itt vannak a tavaszi munkák a földeken, rajta!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!