Ürülékkel összekent szavazólapot dobtak az urnába Kismaroson

2022. április 05. 14:25

A szennyezett szavazólapot érvénytelennek nyilvánították.

2022. április 05. 14:25
null

Kismaroson nem mindennapi meglepetés érte a szavazatszámláló bizottságot az urnabontást követően: az egyik borítékban egy ürülékkel összekent népszavazási lapra lettek figyelmesek. Az esetre a Telex hívta figyelmet, akiknek eljuttatták a szavazókör jegyzőkönyvét, amelyben részletezték a történteket.

Kellemetlen szagot árasztott a boríték

A jegyzőkönyv alapján a szavazólapok összegyűjtése közben a bizottság egy „már kívülről is gyanúsan elázott borítékot talált”, amely „kellemetlen szagot árasztott”.

„A bizottság a borítékot kinyitotta, és abban állati ürülékkel erősen beborított népszavazási szavazólapot talált. Ezen szavazólap érvényessége ezáltal nem volt megállapítható”

– írták.

Érvénytelennek nyilvánították a szavazólapot

A jegyzőkönyv sorait azzal zárták, hogy a bizottság végül megszavazta, hogy a szavazólapot érvénytelennek nyilvánítja, mivel az indoklás alapján az összekent papírból nem derült ki, hogy szerzője hova akarta az x-ket húzni – derült ki a cikkből.

Nyitóképen egy szavazó borítékot dob az urnába. Fotó: MTI/Balázs Attila

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pitypangocska
2022. április 10. 09:57
Így tesz az elit ( 32 foga van, sima a bőre, nincs túlsúlya, tud írni, olvasni és nagyon, de nagyon intelligens) ellenzéki szavazó.
Zsusztina
2022. április 06. 11:35
Kádárra szeretett volna szavazni, de nem lehetett. Ezért bosszút akart állni. Legalábbis nekem ez amolyan munkásőr-stílusnak tűnik. Még szerencse, hogy volt boríték a szavazólapokhoz.
Aududlers
2022. április 05. 22:06
Szerintem ez az ellenzéki összefosásra egy érvényes szavazat!
Agnieszka
2022. április 05. 19:05
Ezúton gratulálok a "jópofa" elkövető kedves családjának, kibocsátó iskolájának. Ennyire hülye is van, kívül a társadalmi normákon, de ennyire gátlástalan azért kevés. Nyugi, egyszer mindenért fizetni kell.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!