Csak lefelé: Orbán padlóra küldte ellenzékét, amely ennél többet nem veszíthetett

2022. április 04. 13:19

Nem lenne meglepetés, ha a pártok arra jutnának, minden rendben van, csak MZP volt a baj.

2022. április 04. 13:19
null
Pető Péter
Pető Péter
24.hu

„Nem csupán Márki-Zay Péter tartott a semmi felé: az ellenzék tizenkét év után jutott mélyebbre annál, mint ahonnan indult. Orbán Viktor győzelmi beszédében pontosan rögzítette: megverte már őket kérharmaddal kétfrodulós rendszerben, külön indulással, koordinált indulással, részleges összefogással, majd most teljes összefogással is. Sőt, immár a nagyvárosokat is narancssárgára festette, de lassan Budapest egyes részeit is kiegyenlíti.

Noha Jakab és Gyurcsány egyből Márki-Zayra tette a felelősséget, ennél összetettebb kérdés elszámolni a négy kétharmaddal. A legbalodalibb miniszterelnök-jelölt, Karácsony Gergely visszalépésének köszönhetően lehetett ugyanis előválasztási győztes a legjobboldalibb jelölt, Márki-Zay Péter. Jakab vezetésével a valaha volt legkisebb Jobbik-frakció jött össze. Gyurcsány pedig a mai napig olyan népszerűtlen, hogy a Fidesz automatikusan teszi rá a bélyeget mindenkire, aki szembe jön.

Persze nem lenne meglepetés, ha a pártok arra jutnának, minden rendben van, csak MZP volt a baj, és az Orbán-rendszer kérlelhetetlen ellenzékeként folytatnánk útjukat a 2026-as összefogás felé.

Mindeközben Orbán ezzel a kétharmaddal irtózatosan sokat nyert. Élete legnehezebb ciklusára készül: a háború nyomában pusztító gazdasági válság érkezhet. Ám a Fidesznek nem kis többséggel, fegyelmezett, nagy politikai nyomást gyakorló ellenzékkel kell nekifutnia a feladatnak, hanem egy atomjaira hullott, választóit is elveszítő, porladó csapattal.”

Nyitókép: Trenka Attila/Mandiner

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 65 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
syphax
2022. április 05. 05:10
"....Nem lenne meglepetés, ha a pártok arra jutnának, minden rendben van, csak MZP volt a baj." NEM LENNE...VALÓBAN. NEKEM SEM(!) LENNE. A baloldalon ez így szokás: SOHA NEM ÖNMAGUKBAN KERESIK A KUDARCAIK OKAIT! Mindig másokban, mindig "kivül"! Ezért aztán egyik kudarcból-csődből a másikba zuhannak....törvényszerűen. " A buta emberek a saját kárukon SEM(!) TANULNAK".---MONDJA A SZÁLLÓIGESZERŰ KÖZMONDÁS. AZ OKOS EMBER VISZONT A MÁS(!) KÁRÁBÓL TANUL.Ám baloldalon majd kideritik, hogy MZP ilyen meg olyan meg amolyan...ami persze igaz! CSAK ÉPPEN NEM CSAK ANNYI IGAZ! DE EZT TI "BALOSOK" NEM TUDJÁTOK, DE INKÁBB NEM AKARJÁTOK TUDNI. No, ezért nem lehet rajtatok segiteni, meg persze ne is érdemes!
pemete jakab
2022. április 04. 21:34
A választások után legalább színesedik a parlamenti politika. Most már lesz jobboldali párt is a Parlamentben, a Mi Hazánk.
APA152
2022. április 04. 21:05
Azt mondják,hogy Péterfi Judit házat vásárolt a Marson, és odaköltözik, mert abban bízik,hogy a Maki Zaj odáig nem hallatszik el.
zenebono
2022. április 04. 19:34
Soha többet itt nem fognak nyerni, amíg külföldre járnak feljelenteni hazánkat. Valahogy nem csípjük az árulkodókat. Egy tanács, ingyért: ha elkezdenék kint a hazájukat védeni a felszólaló EP szarkavarók ellen, azzal máris közelebb kerülnének ahhoz, hogy elfogadjuk őket. Nem kellene összeállni az ellenségeinkkel. Na mindegy, meglátjuk az elkövetkező hetekben, hogy Újhegyi, Cseh, Dobrev agyában felgyullad-e ez a szikra.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!