Megkerülhetetlen volt

2022. április 29. 08:40

A jövőben a Gyurcsány-párt parlamenti frakcióját gyarapítja Gy. Németh Erzsébet.

2022. április 29. 08:40
null
Pilhál György
Magyar Nemzet

A jövőben a Gyurcsány-párt parlamenti frakcióját gyarapítja Gy. Németh Erzsébet. A távozó vice-főpolgármestert minap a Városházán búcsúztatta Karácsony Gergely és csapata. A bensőséges eseményről maga a főpolgármester készített fényképes beszámolót; számolatlan városvezető és harcostárs veszi körül a virágcsokrokkal ékesített Erzsikét. »Zsóka mára megkerülhetetlen szereplője lett a fővárosi önkormányzatnak« – írta bejegyzésében a megrendült városparancsnok. (Aki korábban még úgy nyilatkozott, nincs elájulva Erzsikétől.) »Szükség volt a tudására – folytatódik a laudáció –, hiszen nem könnyű feladatokat kapott, a szociális ügyekért felelt, épp abban az időszakban, amikor egy világjárvány tombolt fővárosunkban […]« Erre mi is emlékszünk. A Városháza kezelésében lévő Pesti úti Idősek Otthonában akkortájt vitt el ötvenvalahány lakót a halottszállító autó. Mert hol volt, hol nem volt orvosi ellátás a házban.

»Mindig a főváros és a városlakók jövője volt számára a legfontosabb – zárta szózatát a lakli biciklista. – De nem minden búcsú keserű, örülök, hogy végre érdemi képviselete lesz az önkormányzatoknak a Magyar Országgyűlésben.« (Egyébként egy ízben már hívták Erzsikét a Házba. A 4-es metró eltapsolt milliárdjai után kutakodó OLAF-bizottság mint lehetséges érintettet, őt is meg akarta hallgatni, ám szegényt annyira váratlanul érte a meghívás, hogy inkább otthon maradt.)

Hogy valóban oszlopát veszítette-e el Erzsikében a városvezetés, abban azért megoszlanak a vélemények. Egy kommentelő például ezt írja: »Régi motoros a nagyságos asszony. Megérezte a közelgő önkormányzati zakót, ezért ül be a parlamentbe. Az 2026-ig biztos zseton.«

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Voltkocsmáros
2022. április 29. 13:48
Gyönyörű egy társaság,szavak nincsenek rájuk.
nempolitizálok
2022. április 29. 13:29
A DK tele van Gy.Németh-szerű MSZMP-s funkcikkal. Szagról megérzik merre kell orientálódniuk, már vagy 10 éve átmentek az MSZP-ből Gyurcsánnyal. Az MSZMP MSZP-be átmentett vagyona eltünt.
Kamcsatka5
2022. április 29. 12:37
megkerülhetetlen = túlsulyos
zakar zoltán béla
2022. április 29. 12:24
Petőfi...Szem Értelmes Zsóka
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!