Az Orbán-rendszer legitimitása

2022. április 28. 17:24

Lehet itt még bármilyen kérdőjel a Fidesz ilyen nagy arányú győzelme után?

2022. április 28. 17:24
null
Nagy Attila Tibor
Nagy Attila Tibor
Magyar Hang

„Ezzel az írással egy új cikksorozat veszi kezdetét, amelynek középpontjában a mostani hatalom közjogi-szakpolitikai döntései, a hatalmi rendszeren belüli erőcsoportok, küzdelmek, a társadalom és a gazdaság politikai relevanciával bíró folyamatai, valamint a pártok közötti csatározások, a pártok helyzete áll majd.

Lehet itt még bármilyen kérdőjel a Fidesz ilyen nagy arányú győzelme után? A Fidesz eddigi története során még sosem tudott annyi szavazatot összegyűjteni, mint éppen a 2022-es országgyűlési választásokon, amikor több mint hárommillió voksot kapott a kormánypárt listája, és belföldi szavazóinak száma is meghaladta a 2,8 millió főt. A nyugati demokráciában a kormánypártok támogatottsága az idő előrehaladtával egyre inkább megkopik. Nálunk ehhez képest a Fidesz országgyűlési eredménye a 2018-as parlamenti választáshoz képest még javult is.

Nem a napnál is világosabb Orbán Viktor politikai rendszerének elfogadottsága? Nem érdemes elhamarkodni a választ. Mint a cikk végére kiderül, egy politikai rendszer támogatottságának kiemelten fontos, de nem kizárólagos eleme a választásokon megnyilvánuló támogatottság.”

Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 71 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
prinzkarl
2022. április 29. 15:07
A történelem bebizonyította, hogy a legnevezetesebb győztesek rendszerint nyomasztó nehézségekkel kerültek szembe, mielőtt teljes diadalt arattak. Győzelmük titka az, hogy sohasem szegte kedvüket a vereség. B. C. Forbes
Tidal_wave
2022. április 29. 09:20
Nem segítettek a Covid halottak az ellenzéknek, pedig NAT ezt javasolta...
Gulyásleves
2022. április 29. 09:15
Poszkádár népének, posztkommunizmus jár... Nincs itt semmi látnivaló A költségvetés senkit nem érdekel, de igazából a kritika sem...
amca
2022. április 29. 09:08
Nagytibornevű zavaros. Gondolom ,a moschlék nevű moschlék nyert VONA. Ohne vita.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!