Megszólalt a velünk élő SZDSZ cigaretta- és olcsó borízű rekedt hangja

2022. április 08. 10:54

A Telexnél és a 444-nél már nincs hírértéke annak, ha valaki arról ír, hogy sok a cigány.

2022. április 08. 10:54
null
Apáti Bence
Origo

„Megszólalt a velünk élő SZDSZ cigaretta és olcsó borízű rekedtes hangja; Csáki Juditot a ballib színházi világ egyik »legfontosabb« véleményformálóját annyira felzaklatta a választás eredménye, hogy őszintén és leplezetlenül leírta, mit is gondol valójában a Fidesz szavazóiról. Tartózkodott mindenfajta óvatoskodástól, finomkodástól, udvariaskodástól, és a politikai korrektséget is egy hanyag mozdulattal a kukába hajította.

Sorai elég súlyosra sikeredtek, mindjárt szemezgetek is belőle, amire azért van szükség, mert a forrás már eltűnt, Csáki Facebook oldalán nem található meg a remekmű. Nem tudni, hogy az Alföldi Róbertbe szerelmes kritikus asszony miután kijóza.. pardon, kialudta magát és szembesült azzal, mit is művelt, saját kezűleg törölte-e le, vagy a közösségi oldal szedte le – gyűlöletbeszéd miatt – az írást, az mindesetre már elpárolgott.

Gyűlöletbeszéd, igen, Csáki ugyanis a bunkó, fogatlan, analfabéta, és kövér jelzők használatán túl egy kis cigányozással igyekezett még átélhetőbbé tenni rövid, a helyesírás szabályaira fittyet hányó művét. A ballibsi értelmiség oszlopos tagját egyébként szavazatszámlálóként érte a hatalmas kulturális sokk.

Ebben amúgy nincs is semmi meglepő, a győzelem biztos tudatában pöffeszkedő libsevik értelmiségiek közül április 3-án igen sokan választottak ezt az elfoglaltságot, aminek az lehetett az oka, hogy meg voltak róla győződve, hogy a kormány el fogja csalni a választásokat, hiszen ők sokan, sőt rengetegen vannak, ergo a Fidesz csak csalással lenne képes nyerni, így aztán a demokrácia őrzőinek szerepében tetszelegve egy napra elszegődtek ellenőrnek.

Szóval Juditot, aki többek között 2021-ig a Revizor című portál főszerkesztőjeként kultúrharcolt rendíthetetlenül, rettenetesen kiborította nem csak az eredmény, de a – szerinte – a Fideszre szavazó emberek látványa is.

Hogy pontosan milyen algoritmusok alapján szűrte le, hogy kik a kormánypártok szimpatizánsai, nem tudni pontosan, mindenesetre írása alapján száz százalékig meg volt arról győződve, hogy akinek nincs meg mind a 32 foga, szemüveget hord, esetleg rossz a szeme, netalán nem tud olvasni, vagy iskolázatlan, meg kövér, no és persze cigány, az a Fideszre szavaz.

Aki viszont szép, ápolt, intelligens, és okosan csillognak a szemei, fehéren pedig fogai, valamint világos a bőre – értsd nem cigány – , az kizárólag a kommunisták és a fasiszták szövetségére adhatja le a voksát.

Úgy látszik egyébként ez az új dili a ballib oldalon – a cigányozás – , mert nyilvánvalóan Győzike és Maga Zoltán is a származásuk miatt kapták, amit kaptak, ez lehet az oka annak, hogy Csáki Judit rasszista kirohanása természetesen egy árva betűnyi felháborodást sem szült a ballib médiában, pedig amúgy a kritikust büszkén szokták idézgetni. A jelek szerint a Telexnél és a 444-nél már nincs hírértéke annak, ha valaki arról ír, hogy sok a cigány.”

Nyitókép: Facebook

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Anyádcsipája
2022. április 08. 17:01
A közösségi média, a magasságos Facebook nem korlátozza a szólás- és véleményszabadságot. Csak akkor, ha az esetleg a neoliberális eszmékkel ütközik. Egy példa arra, hogy mi az, ami nem ütközik a facebook közösségi alapelveibe, s nem sért semmit: Megjelent hétfőn hajnalban, s a mai napig olvasható: https://www.facebook.com/toth.tibor.daisy/posts/5141692942541230
barom segédmunkás
2022. április 08. 15:34
Kedves Bence! Csáki Judit maga a Landeszmann dosszié ala Alexa Károly....
annamanna
2022. április 08. 14:24
"már nincs hírértéke annak, ha valaki arról ír, hogy sok a cigány.”" Miért, miről írjon, hogy kevés a cigány? Na jó, idézek ide egy szöveget, ami szerint kevés a cigány: "Élményt jelent számára a cigányokkal való találkozás is. Ugyanakkor nem győz csodálkozni azon, hogy milyen kevesen vannak. Hiszen Magyarországot otthon csak „Cigányország"-ként emlegették. Ha csak teheti, beszédbe is elegyedik velük. (Nem árt itt emlékezni arra, hogy a cigányokat, mint „aszociális", „nép- és államellenes" fajt a náci rezsim kezdettől fogva épp úgy üldözte, mint a zsidókat.) Egyikük arra akarja rávenni Böllt, hogy szökjenek meg együtt - el a csapattól, el a városból, ki a pusztába" http://tiszataj.bibl.u-szeged.hu/15796/1/tiszataj_1994_012_078-084.pdf Egy sebesült német katona Magyarországon, 1944 nyarán. Akkor még tényleg meglepően kevés volt a cigány, és nem azért, mert bevagonírozták őket (egyrészt akkor a német katona nem is kereste volna a romákat, másrészt akkor a roma polgártárs nem pont a nácival együtt óhajtott volna elbujdosni, valaki egészen mások elől, azt nem tudom megtippelni, hogy a katonai behívótól vagy az oroszoktól félt-e). Szerintem közel 80 évvel később, ebben az országban senki sem csodálkozik arra rá, hogy milyen meglepően kevés a cigány. Vagy Apáti Bence még most is kevesli?
voltospultos
2022. április 08. 13:04
Fogatlanok, kövérek, tanulatlanok és cigányok szavaznak a Fideszre a baloldali kritikus szerint. Ezek közül melyik illik a marathonfutó külügyminiszterre? Az összes? https://www.origo.hu/itthon/20220407-csaki-judit.html De ki is Csáki Judit? Van róla kép. Na most ha valaki nem kimondottan egy Varga Judit, vagy Ferencz Orsolya, hát Juditunk nem az.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!