Ahol Fekete-Győr András a legokosabb

2022. április 29. 14:07

Ki és miért tartja életben Fekete-Győr András politikai karrierjét?

2022. április 29. 14:07
null
Bálint Botond
Bálint Botond
PestiSrácok.hu

„Saját maga biztos nem. Donáth Anna gondolhatja esetleg azt, hogy András a legkevésbé veszélyes párttag az ő pártelnöki pozíciójára. De András egyúttal a pártra legveszélyesebb párttag is, hiszen bármikor képes megfogni a falból kilógó elektromos vezetéket is, ha valaki azt mondja neki, hogy az birkózógép (ha emlékeznek a Markos–Nádas vonatkozó poénjára). Donáth Anna a következő időszakban is azzal lesz elfoglalva, hogy napi rendszerességgel posztolja a magyarellenes tevékenységét Brüsszelből és kész. Fekete-Győr azonban napi politikai küzdelmet lesz kénytelen vívni frakcióvezetőként az országgyűlésben. És eközben azt a benyomást kellene keltenie, hogy tudja, hol van és mi is történik körülötte. Jobboldali politikusok, akik beszélgetni kényszerültek vele, már leírták Fekete-Győr intellektuális pályaívét. Nyolc nagyjából betanult mondattal indult, majd amikor a reflektorfénybe került, valakik, feltehetőleg a jutalmazás–büntetés módszerével, rávették, hogy legalább az ellenzéki sajtó szalagcímeit olvassa el és azokat mondja vissza. Miután ezek a mondatok sokszor köszönőviszonyban sincsenek a cikkek tartalmával vagy bármilyen ténnyel, ez okozott némi zavart, de egy darabig még az ellenzéki szavazók is azt gondolták, hogy ezek a marhaságok András önálló gondolatai. Állítólag mostanában megint fejlesztettek rajta, valakik megismertették a Momentumot és Andrást a panelezés módszerével. Ez azt jelenti, hogy valakik, akik tudják, hogy mit akar a párttulajdonos pontosan, megírják előre a politikusok önálló gondolatait, és azok ezt a szöveget ismételgetik bármikor és bárhol. A parlamentben azonban reagálni kellene a környezet ingereire, vagyis arra, amit a kormánypárti politikusok aktuálisan mondanak. Jelenleg nem látunk más lehetőséget András továbbfejlesztésére, mint azt, hogy a modern, nagyon kis méretű és jól rejthető fülhallgatóknak hála valakik közvetlenül kapcsolódjanak az audió bemenetére és instruálják valós időben. Ez a Medgyessy-módszer egyébként 2002-ből.

Persze azt sem lehet kizárni, hogy Fekete-Győr András önálló ágens, maga brusztolta ki magának a frakcióvezetőséget és a többiek úgy tekintenek rá, mint szellemi vezetőjükre. A parlamenti munka lehetősége jól láthatóan megrémítette a Momentum újsütetű képviselőit. Valaki talán elmondta nekik, hogy a képviselőség a bizottsági tagságok és a parlamenti pozíciók munkával és sok munkával is járhatnak? Habár lehet szójalattét bevinni a parlamentbe, ez mégsem ugyanaz, amit eddig (nem) csináltak. Ha ez eddig nem lett volna világos, a Momentum egy viccpárt. A Kétfarkúakhoz képest mindenképpen. Javaslom, hogy Fekete-Győr Andrást tekintsük a Momentum legokosabb emberének. Frenetikus lesz.”

Nyitókép: Facebook

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vakfolt
2022. május 02. 13:09
"Ahol Fekete-Győr András a legokosabb" Az a kavicsbánya, de ott is csak hajszál híján.
darling
2022. május 01. 00:36
A külföldi megbízói, pártfogói nem tudják, mekkora balfácán! Sejthetik már, h nem zseni, de gondolatai kivételes mélységét azt nyilván nem! Vigyorog egyetértőn, bólogat stb... Nekünk jutott a kivételes szerencse, h a mélységgel is tisztában vagyunk a közös nyelv miatt! A Nemzet Esze epitetos ornans nagyon illik rá!
masikhozzaszolo
2022. április 30. 09:05
Egy kommentelő: Ez egy csinált párt. Van olyan párt, amelyik először, minden pénz nélkül, csak úgy összeszaladt Rigómezőn, a 3200 településről. Pártok alapítani?
Chardonnay99
2022. április 30. 08:49
A jelenlegi ellenzéki politikához vastag bőr, a lelkiismeret teljes hiánya, valamint üres fej szükségeltetik. Fekete-Győr ennek teljes mértékben megfelel. Ám mivel e három jellemvonással rendelkezők száma erősen korlátos, emiatt nem lehet sűrűn cserélni őket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!