A kormány elmúlt négyéves teljesítménye gyalázatos volt

2022. április 20. 11:59

Láttam a szegénységet. Láttam, hogy a népszavazási kérdéseket sokan nem értették, mert értelmezni sem tudták a leírtakat.

2022. április 20. 11:59
Simor András
Jelen

„Miért ment el szavazatszámlálónak?

Hallottam, hogy nincs elég, az ellenzék által delegált szavazatszámláló. Azt gondoltam, ha elmegyek, talán egy kicsivel hozzá tudok járulni ahhoz, hogy legalább ott a helyszínen tiszta legyen a választás. Tudni szerettem volna azt is, hogy mit gondolnak a politikáról az ország azon régióiban, amelyekben soha nem jártam. Tanulni mentem.

Az én szemszögemből ugyanis a kormány elmúlt négyéves teljesítménye gyalázatos volt. Kezdve a járványkezeléssel, amelynek következményeként lakosságarányosan, európai viszonylatban, kimagaslóan sokan haltak meg, ráadásul úgy, hogy a szükséges eszközök beszerzése során megint Fidesz-közeli emberek gazdagodtak. Romokban hever az egészségügy és az oktatás, holott ezek nélkül egy országnak jelene ugyan van, de jövője biztos nincs. A külgazdaság-politika vállalhatatlan, a keleti nyitás azt tudta elérni nyolc év alatt, hogy az Oroszországba menő exportunk negyven százalékkal csökkent. A gazdaság húzóágazata, az autógyártás, egy kifutó ­technológiára épül, nem segíti a felzárkózást. Külpolitikai szempontból Magyarország az EU-ban és a NATO-ban is a sarokban ül, mint egy rossz rokon, akit ugyan megtűrnek a többiek, de nemigen akarnak vele közelebbi kapcsolatba kerülni. Hogy lehetne támogatni egy ilyen kormánypolitikát?

Ehhez képest mi fogadta a Szamos-menti faluban?

Egy nem túl jó fizikai és egészségi állapotban lévő, elöregedő lakosság. A fiatalok jelentős része elvándorolt. Nagyon sok a közmunkás, ugyanakkor munkaerőhiány van. A vállalkozók nem tudnak megfelelően képzett embert találni, aki vezetné a mezőgazdasági gépeket. Láttam a szegénységet. Láttam, hogy a népszavazási kérdéseket sokan nem értették, mert értelmezni sem tudták a leírtakat. Viszont, ahogy mondták, mivel ők azt akarják, hogy senki se bántsa a pulyákat, behúzzák a nemeket. Hogy ki bántaná őket? Miért? Ezek a kérdések föl sem merültek. A Fidesz ebben a környezetben 70 százalékos többséget kapott.

A beszélgetései alapján ön ezt minek tulajdonítja?

Eltalálta az ottaniakat és reális volt számukra az a kormányzati üzenet, hogy »mi megvédünk benneteket, gondoskodunk rólatok«. Ők ugyanis leginkább azt szeretnék, hogy az a kevés, amijük van, ne legyen veszélyben. Amikor kitört a háború, akkor is azt hallották meg az üzenetekből, hogy a kormány békepárti. A Szamos mentén élő emberek többsége, azt hiszem, nem foglal állást a tekintetben, hogy ki kezdte a háborút, jogos-e, ki az agresszor, ki az, aki védi a sajátját. Számukra az a legfontosabb, hogy Magyarországon béke és biztonság legyen. Orbán Viktor ezt ígérte nekik. De valójában kiket is kell folyamatosan és minden ellen megvédeni?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 113 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
1469valaki
2022. április 21. 09:06
Szerintem az a munka amit te végeztél nem kevés pénzért értelmezhetetlen, 0, semmi. Így aztán a te értékelésed pont ennyit ér, 0, semmi.
Gebula
2022. április 21. 06:34
Ezeknek minden a pofájukhoz fér! Amikor csinálni kellet, akkor jól összeszarták magukat, ilyenkor meg irigységből okoskodnak! Igazi komcsi szarházi mind!
blondibarbi
2022. április 21. 02:09
Fentieket egy olyan tetű okádja, akinek MNB-elnökként Cipruson bejegyzett off shore cége volt. Az ilyennek hogy nem sül le a mocskos pofájáról a bőr ???!
akiaki
2022. április 20. 23:36
a simonok meg a simorok
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!