A baloldal önmagát keresi, de nem találja

2022. április 23. 17:19

A baloldali politikusok úgy ölik egymást, mint a szovjet bolsevikok a párttisztogatások idején.

2022. április 23. 17:19
null
Petrin László
Magyar Hírlap

A keresztény hit vezette ki Európát a barbárságból. Ma is ez a hit képes kivezetni földrészünket a legújabb kori barbárságból, a kontinensen folyó háborúból. Ez a hit képes bevezetni bennünket a háború utáni új Európába is.

A baloldali politikusok úgy ölik most egymást az elveszített választás után, mint a szovjet–orosz bolsevikok a párttisztogatások idején. Az ellenzék teljes összefogásra vonatkozó stratégiája megbukott, bődületes kudarccal indulnak neki a következő négy esztendőnek,

gyakorlatilag az elmeháborodás határán tántorognak.

A baloldal végérvényes vereségéről beszélt Kende Péter is, aki az ATV stúdiójában a minap brutális kritikát fogalmazott meg az összefogással szemben.

Ez a vereség már 2018-ban is végérvényes volt, amikor harmadik alkalommal vesztett a baloldal. Nincs tovább. Ez az ellenzék többször is bebizonyította, hogy teljességgel alkalmatlan erre a feladatra, és ezt a következtetést köteles volna ő maga levonni, de nem fogja – fogalmazott a baloldali Kende. Végül kimondta a lényeget: a legnagyobb baj szerinte az, hogy egyik baloldali vezető politikus sem hiteles, megszűnt az erkölcs, már morális megfontolásaik sincsenek.

Szűk három héttel az ország­gyűlési választás után a baloldal még mindig önmagát keresi, de nem találja. Sokan a baloldali összefogás kudarcának okait is próbálják elemezni. Mivel az okokat a mában kutatják, így sohasem fogják azt megtalálni. Ugyanis

vereségük okai a tizenkét évvel ezelőtti időszakra nyúlnak vissza.

A 2010 előtti nyolc év MSZP–SZDSZ-kormányzása ráébresztette a nemzetet arra, hogy el akarják venni tőlünk a szabad jövőválasztás lehetőségét.”

(Nyitókép: Az ellenzék nagygyűlése 2022. március 15-én/MTI)

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
simonvitéz
2022. április 24. 18:29
Arról nem beszélve,hogy csecsen muszlimok harcolnak az egyik ortodox felekezet kötelékében a másik ortodox felekezet követői ellen. Ha már nagyon bele akarjuk keverni a vallást. Nem, sajnos ebből a konfluktusbol már nem nagyon vezet ki semmi. Max a neokonok bukása az usa-ban. Arra meg várni kell legalább 2.5 évet. Hosszú lesz...reménykedjünk, hogy ezalatt nem eszkalálodik a konfliktus.
simonvitéz
2022. április 24. 18:24
Azért ne túlozzunk már. A keresztény Európában is brutális háborúk voltak: pl 100 éves háború, 30 éves háború. Utóbbi ráadásul durva vallásháboru is volt. Lehetne dogivel sorolni a példákat. Ennyire ne írjuk már át a történelmet. Jézus tanait már a IV .szra totál eltorzitották. A nagy egyház egy hatalmi intézménnyé vált. Akinek meg nem tetszettek a hivatalos egyházi tanok, mehetett a máglyára vagy a kardélre. Lásd a dél franciaországi katharok elleni 13. sz eleji "keresztes hadjáratot", melynek becslések szerint legalabb 200 ezer halálos áldozata volt. Szóval hagyjuk a pudert, mondom ezt református keresztényként. Református vagyok, de nem olvasom saját egyházam nagy embereinek írásait, helyettük mondjuk Willigis Jager Hullámaiban a tenger c könyve játszik.
pemete jakab
2022. április 23. 21:13
"A baloldal önmagát keresi, de nem találja" A kormány meg a brüsszeli pénzeket keresi, de nem találja, mivel nem jön. Pedig milyen jó kis Brüsszel-ellenes plakátkampányt is lehetne finanszírozni ilyen pénzből!
No comment no cry
2022. április 23. 19:58
"a baloldal még mindig önmagát keresi, de nem találja" Jaj, ugyan, a baloldal nem önmagát keresi, hanem egy újabb kendőt, amit a szeme elé köthet, hogy ne kelljen látnia a valóságot, visszajöjjön az önbizalma, és a korábbi lelkesedéssel futhasson újra fejjel a falnak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!