1848. március 15. – Tisztelettel és kegyelettel emlékezünk!

2022. március 15. 12:30

Talpra, magyar!

2022. március 15. 12:30
null
Volner János
Facebook

„Felfedezhetünk az európai történelemben egy olyan kulcsmozzanatot, mely talán közelebb visz bennünket az idő igazolta egyetemes európai értékrendszer, ha úgy tetszik a valódi európaiság fogalmának tisztázásához. Ez pedig nem más, mint Európa szabad nemzeteinek vallási, nemzeti és közösségi hagyományai, értékei védelmében tett, történelmüket végigkísérő küzdelmei.

Ezt a szabadságot védte hazánk a török és tatár dúlás idején éppúgy, mint a Habsburg Birodalom elnyelető szándékú központosítási kísérletei, vagy a nyíltan nemzet és egyházellenes kommunista diktatúrával szemben. De ezért ragadott kardot a XIII. században William Walace skót parasztseregei élén az angolok ellen, miképpen Varsó hős felkelőit is katolikus lengyel identitásuk és a szabad Lengyelországba vetett rendíthetetlen hitük vitte rohamra Hitler tankjai ellen. A példákat térben és időben végtelen ideig bolyongva lehetne idézni.

Ezt a szabadságot, ezt a saját, megszokott életre és rendre való igényt juttatták kifejezésre, majd védték később vérük árán is dicső történelmünk 1848-as, 1849-es hősei. Ők készek voltak életüket adni a hazáért. Örök dicsőség ezért a márciusi ifjaknak, az aradi mártíroknak, éppúgy, mint minden hős magyar honvédnak, akik nevét már nem jegyzik a történelemkönyvek.”

Nyitókép: MTI / Varga György

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Frutti
2022. március 16. 07:38
az a baj, hogy a felelőtlenül gondolkodó politikusok nem látják át a helyzetet, ugyanis azt, hogy minél több fegyverrel tömjük ki az ukránokat (bárkit), annál tovább tart a háború, sőt világháborút idézhetnek ezen "segítő" lépésükkel elő - és ebből lesz a nagy baj, a világ háborúba taszítása. Arról nem is beszélve, miért is nem gondolják, hogy az oroszokat is tömik fegyverekkel...és sorolhatnánk.. Vagyis segítőnek vélt lépésük, a háborút elmélyítő lépés, pusztulást, rombolást hozó, az élet elleni cselekedet... így soha nem ér véget a háború...
Gecorbi
2022. március 15. 22:47
Vollner, völner... ez most melyik is? Mindegy.... egy kutya
Jooee
2022. március 15. 22:30
Ez egy igazi magyar.
Péterpéter
2022. március 15. 16:53
Korrekt. És tisztán fogalmaz, mint mindig.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!