A mostani választáson nincs büntetés, nincs jutalmazás

2022. március 27. 15:17

Magadról döntesz. Arról, hogy dupla rezsiszámlát fizetsz-e majd.

2022. március 27. 15:17
null
Szentesi Zöldi László
Facebook

„Szeretnék elmondani valamit a küszöbön álló választásról.

Bármi is az eredménye, nem Orbán Viktort bünteted. Neki mindegy: amit tesz, az a szolgálatról szól. Azon kívül minden másban már régen megtalálta mindazt, amiért elkezdte annak idején.

Bármi is az eredménye, nem Gyurcsány Ferencet bünteted. Neki mindegy: amit tesz, az a kényszeres bizonyításról szól. Azon kívül minden másban már régen megtalálta mindazt, amiért elkezdte annak idején.

Bármi is az eredménye, nem az egyéni képviselőjelöltjeidet bünteted. Nekik mindegy: amit tesznek, az a mandátum megszerzéséről szól. Azon kívül minden másban már régen megtalálták mindazt, amiért elkezdték annak idején.

És nem a KDNP-t vagy a Momentumot, nem is a polgármesteredet, még csak nem is engem büntetsz. Aki a közéletben már jó ideje benne van, annak – normális esetben – már sem hatalmi, sem anyagi előnyökért nem érdemes küzdeni. Mindenkinek réges-régen megvan mindene, amire vágyott. Nem azért, mert lopott, hanem azért, mert a közéletben minden gyorsabban elérhető, mint a civil életben. A közélet szereplői tehát nem vagyonokat mérnek össze, másról szól az életük.

A mostani választáson nincs büntetés, nincs jutalmazás.

A mostani választáson csak te vagy.

Magadról döntesz. Arról, hogy dupla rezsiszámlát fizetsz-e majd. Hogy bezárják-e a gyerek iskoláját és a munkahelyedet, ha már nincs orosz gáz. Arról, hogy meg kell-e osztanod a lakóhelyedet, az utcádat azonosíthatatlan ázsiai és afrikai migránsokkal, akiket senki nem hívott oda, mégis megérkeztek. Hogy állandósul-e a feszültség Budapest utcáin, hogy közelebb sodródunk-e a polgárháborúhoz. Hogy részesei leszünk az orosz-ukrán háborúnak vagy sem. Hogy mit eszel, mit főzöl, hova nem mész vagy mész, kivel találkozol és kivel nem, ha a gazdasági helyzet, a járvány vagy a nincstelenség bedönti az országot. Tehát hogy békében vagy feszültségben éled le a következő éveket, évtizedeket.

Erről döntesz tehát, nem másokról. A saját jövődről. És a gyermekeid, a családod jövőjéről.

Ha rosszul döntesz, utólag mondhatod, hogy nem így gondoltad, hogy Gyurcsány átvert, hogy jaj, de megbántam – semmi jelentősége nem lesz. Ledöntöd az országot, feléled a saját jövődet, kifosztod önmagad, és még csak ne is akarattal, pusztán azért, mert hittél a meséknek.

Ezért vasárnap a Fidesz-KDNP az egyetlen megoldás. A hazádra kell szavaznod. Tedd meg magadért, ne csak beszélj róla!

Üdvözlettel: Szentesi Zöldi László”

Nyitókép: Ferenc Isza / AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 84 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Alcofrybas
2022. március 28. 14:33
Ne fürgyé le!
-... -.-
2022. március 28. 14:00
-zsoltkom- "Magadról döntesz. Arról, hogy dupla rezsiszámlát fizetsz-e majd." A Fidesz az álcázás-csalás-etetés nagymestere... "Ha négy évre nyerni tudnánk, és (...) utána mondjuk az ötmillió magyarnak állampolgárságot tudnánk adni, és ők szavazhatnának, húsz évre minden megoldódna." -Mikola István https://bit.ly/36Oh9J8
-... -.-
2022. március 28. 13:51
-zsoltkom- "A mostani választáson nincs büntetés, nincs jutalmazás" Fidesz történetre vezető gondolattársítás egyébként, és Zöldi mondatából közelmúltra... "Ha el is fogadjátok az 5-10 ezer forintot, a fülkébe nem mehet be veletek senki" https://bit.ly/38bSkrr
Dezsőke
2022. március 28. 12:20
JÖVŐTLEN JÖVŐ AVAGY MIÉRT NEM SZAVAZHATUNK AZ ELLENZÉKRE Mindannyian tudjuk, hogy az ellenzéket megválasztása esetén az Unio bábként mozgatná, érdekeinek megfelelően. Mivel pedig érdekei, birodalmi törekvései ellentétesek a nemzeti érdekekkel, az ellenzéket nem támogathatjuk. Nemzeti érdekeink, értékeink, jövőképünk, nemzetünk, magyarságunk megőrzése minden más idegen érdeket felülír. Nem lehetünk idegen gazdasági érdekeket kiszolgáló fogyasztók, sokkal inkább továbbra is szabadok, magyarok, keresztények, zsidók vagy bármilyenek maradnánk, ahogyan eddig. Mert ez a mi utunk a szabad magyarok útja.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!