Orbán Viktor elvette egy generáció hitét

2022. március 30. 08:00

Az ország jövője múlik azon, visszaszerezzük-e.

2022. március 30. 08:00
null
Nagy Iván László
hvg.hu

„Orbán Viktor 12 éve azért küzd, hogy ne kelljen egykori önmagával szembenéznie a fiatalok arcában. A választás tétje az, hogy egy generáció április 4-én reggel tud-e még hinni valamiben. Pár dolog dereng csak a NER előttről. Első osztályos voltam 2006 őszén, pár héttel évnyitó után rendkívüli szülőit kellett összehívni, mert a gyerekek »tüntettek« az udvaron.

A focipálya körül meneteltünk, és skandáltuk, amiket az esti híradóban hallottunk: mondjon le, Gyurcsány takarodj. Ha az emlékeim nem csalnak, fogalmunk sem volt arról, és nem is adták a szánkba otthon, hogy mi történik éppen. A történet megmosolyogtató, politikailag teljesen komolyan vehetetlen, de társadalmilag elgondolkodtató. Akkoriban leültünk a tévé elé a szüleinkkel, és ugyanazt a valóságot láttuk, még ha nem is feltétlen értettük.

Április 3-án már egy olyan korcsoport is választani megy, amely a teljes iskolai pályafutását, elsőtől tizenkettedikig a Nemzeti Együttműködés Rendszerében töltötte. Nekem még jutott egy anekdota, de tulajdonképpen egy cipőben járunk, és jár velük az is, aki ma a húszas évei közepénél tart. Miközben a fejlődő nyugati világ egyre hasonlóbbá és egyenlőbbé válik, mi úgy nőttünk fel, hogy a szemünk láttára vágtak tönkre mindent, ami arra hasonlított. Jogállamot, szabad sajtót, szolidaritást és összetartást. Orbán Viktor biztosra akart menni, hogy a csillogó szemű tizenévesekből kiégett húszasokat csináljon.”

Nyitókép: Orbán Viktor Facebook-oldala

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 141 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
syphax
2022. március 31. 11:11
A TI HITETEK NEM "HIT", AZ LÓFASZ! 'ANNAK VISSZA NEM KAPÁSÁN NE KESEREGJ BAZZDMEG!
Ólat a trolloknak
2022. március 31. 10:02
"Pár dolog dereng csak a NER előttről." De a pofátok az jár rendületlenül.
Ólat a trolloknak
2022. március 31. 10:00
Már arról is a Patás tehet, hogy hitetlen, sátánimádó ateista komcsik vagytok?
Simon Attila
2022. március 31. 08:14
Egyszerűen hülye vagy, te Isten barma, mellette még egy szarkavaró köcsög is! Te is tudod, hogy addig a jó a fiataloknak, amíg az Orbán-kormány van, mégis kavarod a szart, te Sorosista köcsög. Elpofázta a hétvégi beszédeiban Maki-Szar, hogy minden támogatást, kedvezményt, CSOK-ot, 13. havi nyugdíjat megszüntetnek és adókat emelnek, amennyiben hatalomra kerülnek. Amennyiben nem tetszik valami és tüntetni fognak az emberek, akkor a rendőrökkel összeveretik őket, mint 2006-ban. Ráadásul még mehetnek is harcolni a fiataljaink Ukrajnába, mivel ezek a barmok a fegyver és katonaszállítmányok küldésével belesodornák az országot a háborúba. Lehet választani fiatalok! A 12 év kiegyensúlyozott orbáni politika, vagy a bizonytalan jövőt kínáló ellenzéki politika.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!