Lakáj, lakájabb, leglakájabb

2022. március 07. 07:57

Baksisért önállóságuk utolsó morzsáit is eladják.

2022. március 07. 07:57
Vásárhelyi Mária
Vásárhelyi Mária
Jelen

„A magyar nyelvben a lakájnak nincsenek fokozatai. Nyelvtanilag nincs olyan, hogy lakáj, lakájabb, leglakájabb. A valóságban mégis léteznek a hatalom elvtelen, erkölcstelen kiszolgálásának fokozatai.

A nyolcvanas években – néhány kivételtől eltekintve – az MSZMP Agit-Prop osztályáról irányított média munkatársai már érezhetően kevés meggyőződéssel követték a pártközpontból érkező utasításokat, és többségben voltak azok az újságírók, akik folyamatosan próbálták autonómiájuk határait feszegetni, saját véleményüket a sorok között elrejtve közölni.

Korábban, a hetvenes években, az efféle autonómia-törekvéseknek kevés nyomát érzékelhettük, a párt utasításainak túllihegése azonban már akkor is csak elvétve volt jellemző a tájékoztatásra.

Az az újságírói magatartás, ami a mai kormánypárti médiában általános, nevezetesen, hogy nem egyszerűen csak teljesítik a kötelező penzumot, hanem tökéletesen feladva autonómiájukat, szolgaian és ész nélkül lihegve visszhangozzák a központi pártutasítást, az ötvenes évek sajtójára volt jellemző.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 82 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Timeslot
2022. március 08. 20:40
Gusztustalan ribanc
Tribunus
2022. március 08. 07:05
..fettig, fetter, am fettigsten Vásárhelyi
sheu
2022. március 08. 03:57
Apád miatt nem szégyelled magad? Egy utolsó kommunista gazember volt.
soproni
2022. március 07. 21:32
Ez a komcsi tibanc megint idejött röfogni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!